LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ HŐSÉGRIASZTÁS IDEJÉRE

 Hőség elleni védekezéssel kapcsolatos fontos tanácsok, javaslatok a lakosság részére:

-          Hűtse lakását, nappal az ablakot tartsa csukva, használjon sötétítő függönyt, sötétedés után szellőztessen!

-          A nagy melegben 11 és 15 óra között lehetőleg árnyékban tartózkodjon, kerülje a tűző napsütést!

-          Ha szükséges, hűtse szervezetét, használjon vizes borogatást, zuhanyozzon langyos vízben!

-          Fordítson figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel pótolja az izzadással elveszített folyadékot! Az ajánlott mennyiség 2,5-3 l/nap.

-          Ha elindul otthonról, vigyen magával folyadékot!

-          Viseljen világos, jól szellőző, bővebb ruházatot!

-          Fordítson különös figyelmet a különösen veszélyeztetett személyekre (gyermekek, idősek, kismamák, túlsúllyal küzdők, szív és keringési betegségekben szenvedők)!

-          11 és 15 óra közti időszakban kerülje a fizikai munka végzését, sportolást a szabadban.

Hőségriasztás esetén igénybe vehető légkondicionált helyiségek Komló településen:

 

-          OTP Bank Komlói Fiók, Kossuth u. 95/1.

Nyitva tartás: H: 7:45-17:00

K-P: 7:45-16:00

-          Tesco hipermarket, Kossuth u. 54-56.

Nyitva tartás: H-V: 0:00-24:00

 

-          Lidl üzlet, Tröszt u. 1.

Nyitva tartás: H-V: 7:00-20:00

 

-          Penny Market áruház, Bem József u. 12.

Nyitva tartás: H-Sz: 7:00-20:00

 

-          Spar üzlet, Alkotmány u. 45.

Nyitva tartás: H-P: 6:30-21:00

Sz: 6:30-17:00

V: 7:-13:00

Fogyasztásra alkalmas ivóvíz kutak Komló településen:

-          Bem utca: buszpályaudvar (lángosos mellett)

-          Városház tér: postával szemben

-          Csillesor: fotószalon előtt

-          Szilvás: kék tízemeletes mögött (Éva presszó mellett)

-          Körtvélyes: Hegyhát u. 10. (Annabella söröző mellett)

-          Körtvélyes: Nagyszántó u.

-          Kazinczy u. 1.

-          Kazinczy u. vége

-          Sallai u. közepe

 

 

 

Dr. Hessz Gabriella sk.

SAJTÓKÖZLEMÉNY- A NYÁRI VESZÉLYEK MEGELŐZÉSÉRŐL

 

A következő napokban igazi kánikula várható, a hőmérséklet tartósan 30 Celsius fok körül alakul majd. A meleg időjárás miatt egyre többen keresik fel a természetes vizeket, strandokat, vagy épp kirándulni indulnak. A következő közleményünkben összefoglaltuk a legfontosabb jó tanácsainkat, amelyek betartásával biztosan gondtalan lesz a kikapcsolódás.

 Fürdőzők figyelmébe

Hazánk szabad vizekben – folyók, tavak – igen gazdag, ezáltal számtalan lehetőséget biztosít a fürdőzésre, a sportra, a horgászatra és a szabadidő egyéb hasznos és szórakoztató módon történő eltöltésére. Az elmúlt években azonban több halálos áldozatot is követelt a vizibicikilzés, vagy épp a gumimatrac nem megfelelő használata.  Fontos, hogy ezeket az eszközöket csak kijelölt fürdőhelyen engedélyezett használni.

A szabad vizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt fürdőhelyen fürdőzni. Ezeket a partszakaszokat előzetes mérések és vizsgálatok alapján, hozzáértő szakemberek jelölik ki.

Kerüljük a nem kijelölt vizekben történő fürdőzést, mert az ismeretlen vízterület váratlan helyzeteket hozhat. Helyenként hirtelen mélyülhet a meder, vagy épp erős lesz az adott szakaszon a sodrás.

 

Az úszni nem tudó gyermekek csak felnőtt kíséretében fürödhetnek a szabad vizekben. Javasolt mentőmellényt is használni a biztonság kedvéért.

Közvetlenül étkezés után, teli gyomorral, felhevült testtel, szeszes ital és gyógyszer hatása alatt ne fürödjenek! Kerüljék a sekély, és az ismeretlen vízterületen a vízbeugrást!

A gyermekeket soha nem hagyjuk egyedül a vízpart közelében!

Kirándulók figyelmébe

A tavaszi és a nyári időszakban gyakran találkozhatunk a szabadban méhekkel és a darazsakkal. A hőség miatt pedig fokozottan jelennek meg a rovarok ott ahol vizet is találnak.

A rovarokat vonzzák a szabadon hagyott ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket.

Ha valaki tudja magáról vagy hozzátartozójáról, hogy allergiás valamelyik rovarméregre mindig hordja magával elsősegélykészletét, amelyben adrenalin tartalmú autoinjekció van.

A kálcium pezsgőtabletta, antihisztamin és szteroid tartalmú tabletták is segítenek enyhébb esetben.

Ne öltözzünk élénk színű ruhákba, ne használjunk édes illatú kozmetikumokat és szappant, ha a szabadba megyünk!

Az ételt és a szemetet fedjük le!

Tartózkodjunk a rovarok hessegetésétől, megfogásától!

Kerüljük a rovarok fészkét!

Kísérjük figyelemmel a tűzgyújtásra vonatkozó korlátozásokat, és azokat tartsuk be!

 

A nyári időjáráshoz szorosan kapcsolódnak a viharjelenségek

A nyári időszak veszélyes időjárási helyzeteiről mindig időben értesülhetnek a televíziók és a rádiók hírműsoraiból, valamint az internetes hírforrásokból, köztük www.baranya.katasztrofavedelem.hu és a www.met.hu oldalakról.

A meteorológiai szolgálat minden egyes napra és a következő napra szóló figyelmeztető előrejelzést ad ki. Egy-egy szélsőséges időjárási helyzet bekövetkezése előtt pedig néhány órás időtartamra vonatkozó riasztás tesz közzé, így mindenkinek van ideje felkészülni a viharos szélre vagy épp a heves esőzésre.

 

Az első fokozatú, a citromsárgával jelölt időjárási események nem szokatlanok ugyan, de a szabadban ilyenkor már tanácsos elővigyázatosnak lenni.

 

A második fokozatú, a narancssárgával jelölt jelenségek, már tényleges károkhoz vezethetnek, vagy akár személyi sérülést, balesetet is okozhatnak. Fontos, hogy ilyenkor már rendszeresen tájékozódjanak az időjárás alakulásáról. Kövessék a média által közvetített tanácsokat, és a hatóságok utasításait.

 

A harmadik fokozatú, a pirossal jelölt veszélyes események már komoly károkat okozó, sok esetben emberi életet is fenyegető időjárási jelenségek lehetnek. Ilyen veszélyjelzés esetén legyenek nagyon körültekintőek, vigyázzanak saját maguk és szeretteik biztonságára, valamint az értékeikre. Folyamatosan kísérjék figyelemmel a legfrissebb hivatalos meteorológiai információkat. Minden körülmények között kövessék a hatóságok utasításait és húzódjanak biztonságos helyre.

 

 

Kasza Anett tű. főhadnagy

megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Hirdetmény eboltásról – veszettség elleni védekezésről

H I R D E T M É N Y 

Az ebek veszettség elleni oltásával kapcsolatban az alábbiakra hívom fel az ebtulajdonosok figyelmét. A veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló módosított 164/2008./XII. 20./ FVM rendelet 4.§ (1) bekezdés  ac) pontja szerint minden három hónapnál idősebb ebet évente az állategészségügyi felügyeletét ellátó magán-állatorvossal be kell oltatni veszettség ellen. A kedvtelésbõl tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B.§ (10) bekezdése értelmében „négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel megjelölve tartható.”

A korábbi években településünkön ún. „összevezetett” oltás keretében kerültek beoltásra az ebek. Ennek lényege az, hogy szervezett, előre meghirdetett időpontban, közterületen  végezte az állatok beoltását az állatorvos.

Ez a gyakorlat   az idei  évtől településünkön nem  folytatható a Magyar Állatorvosi  Kamara  által kiadott Szabályzat  2.4.1. pontjában foglaltak szerint.

A fentebb már meghivatkozott 164/2008./ XII. 20./FVM. rendelet 4.§ (3) bekezdése szerint a veszettség elleni védőoltást valamennyi magán-állatorvos elvégezheti a tulajdonos megbízása alapján az állat tartási helyén vagy állatorvosi rendelőben.

Komló városban és vonzáskörzetében az alábbi állatorvosok dolgoznak (más állatorvosok is igénybe vehetők).

Dr. Kis Gál Árpád, Dr. Cseh Kálmán, Dr. Szebeni Zsolt rendelkezik állatorvosi rendelővel.

Természetesen lehetőség van arra is, hogy az eb tulajdonosa házhoz hívja ki a szakembert.

Elérhetőségük a következő:

Dr. Kis Gál Árpád 30/959-6939

Dr. Cseh Kálmán 30/936-5276

Dr. Szebeni Zsolt 30/969-4201

Dr. Bakonyi Sándor 20/919-0212

Dr. Csősz Gyula 30/986-0969

Dr. Orbán Péter 30/600-1260

Dr. Simon Zsolt 30/939-2182

Komló, 2014. július 24.

 

Dr. Müller József – aljegyző

Szigetvári lány sikere a megyei szépségverseny harmadik felvonásán

Szigetváron, a Vigadó épületében rendezték a „Baranya Megye Szépe 2014” harmadik elődöntőjét.

A Szigetvári Járási Szépségverseny volt a harmadik állomása a Baranya Megye Szépe 2014 sorozatnak.  A Clear Fashion Kft. által jegyzett versenyen a szigetvári illetőségű Hajdu Juliannát választották a járás szépének. A „Szigetvári Járás Szépe” cím birtokosa első helyen jutott a komlói középdöntőbe, melyet szeptember 7-én rendeznek a Városi Sportközpontban.

A győztes első udvarhölgye Fenyvesi Brigitta (a fotón jobb oldalt), míg a második udvarhölgy Szalai Vivien lett.

A versenysorozat következő eseményére a Siklósi Várban kerül sor. A Siklósi Járási Szépségverseny időpontja július 26. 16 óra.

A versenyre szeptember 1-jéig folyamatosan lehet jelentkezni www.baranyamegyeszepe.hu oldalon.

A 2014-es Megye Szépe Szépségverseny döntőjébe a járási előválogatásokról, és az elődöntő versenyekről lehet a középdöntőbe kerülni. A középdöntőből 15 versenyző jut a döntőbe +1 fő a közönség szavazatoknak köszönhetően.

Iránból érkezett bosnyák átlövővel kezdte a felkészülést kézilabdacsapatunk

A kép előterében légiósaink Fotó: Péter Szabó Zoltán

Emir Rahimic személyében újabb légiós csatlakozott NB I-es kézilabdacsapatunkhoz. Farkas Attila együttese pénteken már Csurgón tesztel.  

Számottevő szurkolói érdeklődés kíséretében – egyelőre foghíjas kerettel – kezdte meg a felkészülést a küszöbön álló szezonra együttesünk. A megszokott alapemberek és a szárnyaikat bontogató fiatalok mellett új arcok is feltűntek a hétfői eligazításon.

A legújabb, hogy a korábban beharangozott beállós, Gafar Hadziomerovic (RK Konjuh) mellett további taggal bővült a bosnyák kontingens. Az előző bajnokságban még Iránban kézilabdázó – az azt megelőző esztendőben bosnyák gólkirályi címez szerző -  balkezes átlövő, Emir Rahimic egyéves szerződést kötött a Sport36-Komlóval. Rajtuk kívül már biztos, hogy az előző szezonban Boszniában légióskodó horvát Ante Granic kapus (Zrinjski Mostar) is felhúzza a kék-fehérek mezét.

Egy vargabetű után tért vissza Komlóra Sebestyén Csaba (Pécs), és nálunk robbanna be az élvonalba a tehetséges szélső, Kovacsics Péter (Csurgó), aki jelenleg utánpótlás-válogatottbéli elfoglaltsága miatt nem lehetett leendő csapattársai között.

A kerettel kapcsolatban Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató elmondta, hogy a baloldali lövő posztra még szeretnének igazolni egy védekezésben is használható játékost, kiszemeltek már vannak, döntés a napokban születhet.

Együtt készül a csapattal Laufer Gábor, Marcsek Gábor, Hidasi Dániel, Kiss Balázs, akik már tétmérkőzésen is bemutatkoztak a felnőttek között, és szorgalmasan végzi a feladatokat Ujvári László és Hoffmann József. Utóbbi fiatalok amennyiben meggyőzik teljesítményükkel Farkas Attilát a felkészülés folyamán, akkor csatlakoznak a felnőttek keretéhez.

A névszponzori szerződés is aláírásra került Fotó: Péter Szabó Zoltán

A Sport36 – Komló célja a bajnokságban a bennmaradás, amit alátámasztott a névadó szponzor kereskedelmi vezetője, Bódis Tamás is.

A komlói kötődésű üzletember elmondta, hogy olasz szállal is rendelkező cégük Közép-Európa legsokoldalúbb sportnagykereskedése. Lehetőségük volt egy első ligás együttes szponzorálására, természetesen kézenfekvő volt a komlói eshetőség. A Sport 36 évek óta együttműködik a komlói kézilabdacsapattal, ennek a korábbi kapcsolatnak a gyümölcse a névhasználat.

Az NB I-re kiéhezett szurkolók hamarosan a pályán is felmérhetik együttesünk erejét. Péter Szabó Dávidék ugyanis július 25-én Csurgón, 29-én Komlón csapnak össze somogyi riválisuk második vonalával, majd augusztus folyamán két találkozó (délelőtt és délután) erejéig a Vác vizitál városunkban. Későbbi edzőpartnerként pedig az ex-veszprémi játékosokkal – köztük Iváncsik Tamással – felálló Balatonfüred látogat a sportközpontba.

Egyelőre nem ismert a Sport36-Komló – Pick Szeged találkozó pontos időpontja.  A sportközpont foglaltsága miatt nem a sorsolás által meghatározott időpontban fogadjuk az EHF Kupát nyert dél-alföldi sztáralakulatot.

Megújult a komlói Csempe-parkoló

Nagy átalakuláson ment keresztül fél év alatt a Csempe-parkoló. Az évek óta esedékes renoválás végre megvalósulhatott, és ehhez a közmunkaprogram nagyban hozzájárult.

A komlói Bem és Kossuth utcák közti Csempe-parkolóban január elején jelentek meg az első munkások és a terület rendbetételének munkálatai az eredeti ütemezés szerint, a napokban értek véget. A centrumban levő gondozatlan, esőzések idején járhatatlan sártengerré váló területtel már évek óta küzdött a város, így már igencsak időszerű volt a probléma megoldása.

A kilencmillió forintos összköltségvetésű átalakítás során a 3000 négyzetméternyi területen 100 férőhelyes parkolót építettek, valamint növényeket is ültettek. A biztonságos vízelvezető-rendszer kiépítésének köszönhetően attól sem kell tartani, hogy egy kiadósabb eső mocsárrá változtatja a teret. Így a város korábbi szégyenfoltjából egy gondozott, a parkolási gondokat enyhítő és a helyiek számára kikapcsolódási lehetőséget is kínáló tér vált.

Polics Józsefpolgármester az átadás kapcsán hangsúlyozta: külön büszke arra, hogy a Csempe parkoló évtizedes problémáját saját erőből, a komlói közmunkaprogram keretében sikerült megoldani. A parkolóhoz felhasznált gyephézagos téglák, térkövek és támfalelemek a volt dávidföldi iskolában kialakított betonelem-gyárban készültek, emellett a kivitelezési munkát is komló közfoglalkoztatottak végezték. – A város lakói nap mint nap láthatják, hogy a közmunkaprogramok valódi értéket teremtenek és okosan alkalmazva komoly hasznára lehetnek a közösségnek. – jelentette ki a polgármester.

Korszerűsödnek intézményeink, szépülnek köztereink a nyári időszakban

A nyári szünetek, a szabadságolások ellenére nagy erővel folyik a város intézményeinek, köztereinek felújítása.

A pályázati feltételeknek megfelelően folytatódik a napelemek felszerelése, nyílászárók cseréje a város középületein.  A Nagy László Gimnázium és a szakközépiskola után a Színház- és Hangversenyterem tetejére kerülhettek fel napelemek, majd a közelmúltban kezdődhetett el a KBSK főépületének korszerűsítése.

Bár javában tart a nyári szünet az iskolákban, a tantermekben, a folyosóikon ugyanakkor más jellegű munka folyik. Jelenleg a Felsőszilvási Általános Iskola tetőfelújítása és „felülvilágítóinak” teljes cseréje van folyamatban, de a nyár folyamán szinte valamennyi oktatási-nevelési intézményt érinti kisebb-nagyobb felújítás.

Megújul a Városház tér is. A teret határoló külső fal után, a kőfal belső fele és a járda is új díszburkolatot kap.

Nagy átalakuláson ment keresztül fél év alatt a Csempe-parkoló. Az évek óta esedékes renoválás végre megvalósulhatott, és ehhez a közmunkaprogram nagyban hozzájárult. A térburkoló elemek, valamint a játszótér beépítésével párhuzamosan a kertészet munkatársai növényeket helyeznek (ültetnek) ki a Csempe-parkolóba, amivel egyelőre lezárul a köztér közel féléves felújítása.

Készül a 2014/15-ös sportszezonra a Városi Sportközpont is. Az NBI-es kézilabda- és kosárlabda-mérkőzéseknek is helyet adó intézményben festés és műszaki jellegű felújítás kezdődött. (A komlói sportház pályázati forrásból nagyszabású átalakításon esik át- a szerk.)

 

Hőségriasztás 2. fokozat a hétvégén – javaslatok a védekezéshez

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2014. július 18-án 00.00 órától július 20-án 24.00 óráig a „Hőségriasztás” 2. fokozatát rendelte el Magyarország egész területére.

Hőség elleni védekezéssel kapcsolatos fontos tanácsok, javaslatok a lakosság részére:

-          Hűtse lakását, nappal az ablakot tartsa csukva, használjon sötétítő függönyt, sötétedés után szellőztessen!

-          A nagy melegben 11 és 15 óra között lehetőleg árnyékban tartózkodjon, kerülje a tűző napsütést!

-          Ha szükséges, hűtse szervezetét, használjon vizes borogatást, zuhanyozzon langyos vízben!

-          Fordítson figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel pótolja az izzadással elveszített folyadékot! Az ajánlott mennyiség 2,5-3 l/nap.

-          Ha elindul otthonról, vigyen magával folyadékot!

-          Viseljen világos, jól szellőző, bővebb ruházatot!

-          Fordítson különös figyelmet a különösen veszélyeztetett személyekre (gyermekek, idősek, kismamák, túlsúllyal küzdők, szív és keringési betegségekben szenvedők)!

-          11 és 15 óra közti időszakban kerülje a fizikai munka végzését, sportolást a szabadban.

Hőség elleni védekezéssel kapcsolatos fontos tanácsok, javaslatok az ügyeletes óvodák és napközis táborok részére:

A gyermekek részére:

-          A csoportszobák sötétítővel (függönyökkel) történő árnyékolásának megoldása (már a reggeli órákban)

-          A levegőzés, a gyermekek szabad levegőn való tartózkodásának biztosítása a reggeli, kora délelőtti órákban

-          Az udvarrészek, teraszok hűtéséről locsolással való gondoskodás

-          A homokozók naponkénti frissítése ásással, locsolással

-          A gyermekek rendszeres és bőséges folyadékpótlása (citromos limonádé, tealevéllel ízesített forralt víz biztosítása)

-          Gondot kell fordítani a hűvös alvási, pihenési körülményekre

-          Fokozottabb figyelemmel kell lenni a gyermekek étrendjének összeállítására (nyári főzelékfélék, zsírszegény feltétek, napi friss /hűtött/ gyümölcsök)

-          A gyermekek pszichés és szomatikus állapotának figyelemmel kísérése (az alacsonyabb tolerancia miatt)

-          A gyermekek testhőmérsékletének (a napi gyakorlaton túli) többszöri ellenőrzése

-          A leégés elleni védelem, valamint a fej és a szem védelme érdekében széles karimájú kalapok és (lehetőleg hosszú ujjú) pólók használata a szabadban.

A gyermekeket ellátó személyzet részére:

-          A megfelelő, kényelmes (lehetőleg természetes alapanyagú) szellős nyári munkaruházat biztosítása

-          A folyadék pótlására hűtött citromos limonádé, tea, ásványvíz biztosítása (anyagi lehetőségek szerint)

-          A munkaidő és a munkafolyamatok ésszerű megszakítása, többszöri „kikapcsolódási” idő biztosítása

Hőség elleni védekezéssel kapcsolatos fontos tanácsok, javaslatok szociális ellátó intézmények részére:

-          Az érzékeny, sérülékeny csoportok és személyek számbavétele

-          A hőség enyhítésére szolgáló lehetőségek, technikai megoldások meghatározása (légkondicionálás, árnyékolás, locsolás, szellőztetés)

-          Intézkedés a fokozott orvosi ellenőrzés megszervezésére

-          A gondozottak folyadékfogyasztásának figyelése, figyelemfelhívás a folyadékpótlás szükségességére

-          A tartózkodó helyiségek hőmérsékletének ellenőrzése

-          A gondozottak testhőmérsékletének ellenőrzése, testhőmérsékletük normál értéken való tartása érdekében zuhanyoztatás, borogatás végzése, gyakoribb ágyneműcsere

-          Megfelelő étrend összeállítása

-          A krónikus betegségben szenvedők (hypertonia, krónikus vese- és májbetegek, cukorbetegek, stb.) fokozott figyelemmel kísérése

-          Az egyes kórképekben alkalmazott gyógyszerek – a hőség miatt kialakuló – hatásváltozásának figyelemmel kísérése (pl. béta blokkolók, antihistaminok, antidepresszánsok)

-          A kezelőorvossal való gyakori konzultáció folytatása

-          A munkabeosztás ésszerű megszervezése, a dolgozók pihentetése

-          Korai szellőztetés, ventillátorok beállítása, sötétítés, a légkondicionálók működése

-          Védőital biztosítása, a hűtőkapacitás növelése

 

Komló, 2014. július 17.

Tisztelettel:

Dr. Hessz Gabriella sk. - HVB elnök

Fedezzük fel a Mészégető-források barlangját! – programajánló

Fedezzük fel a Mészégető-források barlangját!

 2014. augusztus 2., szombat

 A Mészégető-források barlangja változatos szélességű, aktív patakos barlang, egyediségét az oldásos formák, vízesések adják, jellegzetessége a kőzet felszínét borító mangánkiválás okozta fekete bevonat. A kiépítetlen „vad” barlangban megtett túra hossza 400 m, a szükséges felszerelést a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a látogatók részére. A barlangtúrán 14 év felettiek vehetnek részt, 14-18 év közöttiek esetében írásos szülői engedély szükséges.

 A résztvevők létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges! A túra minimum 3 fő jelentkezése esetén indul.

Helyszín: Orfű, Mészégető-források barlangja

Program időtartama: 3-4 óra

Részvételi díj: 5300 Ft/fő
Hasznos:

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Gumicsizma viselete javasolt.

 

 Információ, bejelentkezés:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459

E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu

A Csurgóval kezd az NB I-ben a Sport36-Komló

Nem akármilyen menetelésbe fog a komlói kézilabdacsapat szeptembertől. Az immáron Sport36-Komló néven induló kék-fehérek három és fél hónap alatt 20 fordulót pörgetnek le az NB I-ben.

Szeptember első szerdáján a Csurgó KK vendégeként tér vissza az első osztályba Farkas Attila együttese, ám az első hazai bemutatkozásra vélhetően várni kell, mivel a második fordulóra kiírt Komló – PICK Szeged (09.07.) találkozó – a hagyományosan a sportközpontban rendezett – Komlóért Expó miatt vélhetően egy másik időpontban kerül megrendezésre.

A mérkőzésidőpontok egyelőre csak tájékoztató jellegűek. A menetrend:

1.forduló: Csurgó – Sport36-Komló (09.03.) 2. Sport36 – Pick Szeged (09.07.!!), 3. Cegléd – Sport36 (09.14.) 4. Mezőkövesd – Sport36 (09.17.), 5. a Komló szabadnapos 6. Balmazújváros – Sport36 (09.28.) 7. Sport36 – Balatonfüred (10.05.) 8. PLER – Sport36-Komló (10.12.) 9. Sport36-Komló – Orosháza (10.19.) 10. Gyöngyös – Sport36-Komló (10.26.) 11. Sport36-Komló – Tatabánya (11. 05.) 12. Sport36-Komló – Csurgó (11. 09.) 13. Pick Szeged – Sport36 (11. 16.) 14. Sport36-Komló – Cegléd (11.23.) 15. Sport36-Komló – Mezőkövesd (11.30.) 16. a Komló szabadnapos 17. Sport36-Komló – Balmazújváros (12.10.) 18. Balatonfüred – Sport36-Komló (12.14.) 19. Sport36-Komló – PLER (12.17.) 20. Orosháza – Sport36-Komló (12.21.) 21. Sport36-Komló – Gyöngyös (2015.02.08.) Tatabánya – Sport36-Komló (2015.02.15.)

A mezőny 12. csapata az MKB Veszprém, aki az alapszakaszt követően kapcsolódik be a magyar első osztály küzdelmeibe. Érdekesség, hogy az ifjúsági csapat más időpontokban játszik soros ellenfelével, mint a felnőttek.

Folytatódik a csapat megerősítése. Előbb Sebestyén Csaba (Pécs – korábban Komló), majd Kovacsics Péter (Csurgó) csatlakozott papíron az együttesünkhöz. (montázs: cskk.hu)