Felkészülési mérkőzés: tapsot kapott küzdőszelleméért kézicsapatunk

Hadziomerovic a védők gyűrűjében

A védekezés még hagyott kívánnivalót maga után, a támadás-befejezések gyakran pontatlanok voltak, ennek ellenére megszerezte első győzelmét a felkészülési időszakban NB I-es kézilabdacsapatunk.  

 Sport 36 – Komló Sport KC – Csurgó II.  29-26 (12-13)

Városi Sportközpont 200 néző V: Kóbor, Tasnádi

 Sport 36 Komló: Selymes, (kapus) – Oszlár 3, Hadziomerovic 4, Rahinic 5, Szögi 3, Szöllősi 2, Wéber 3 Cserék: Granic, Kiss B. (kapusok), Péter Szabó D. 4/3, Nagy Z., Laufer 3, Kun A. 2, Hidasi, Marcsek, Sebestyén

Vezetőedző: Farkas Attila Másodedző: Kilvinger Bálint

 

Második tesztmérkőzését játszotta az alapozást mindössze egy hete kezdő férfi kézilabdacsapatunk. Némi meglepetésre a rendkívül motivált Csurgó II. már a meccs elején nekiesett a Komlónak. Kissé fáradtnak tűnő játékosaink (Napi két edzéssel készül csapatunk – a szerk.) többször pontatlanul fejezték be támadásokat. Üdítő kivételt ebben a szakaszban Wéber játéka jelentett, aki rövid idő alatt három gólig jutott a mérkőzésen. 2-2-őt követően a 22. percben sikerült először az egyenlítés, a szünetre mégis egygólos vendégvezetéssel térhettek a csapatok.

Farkas Attila a csurgói mérkőzéshez hasonlóan játéklehetőséget adott a keret valamennyi bevethető játékosának. Jó benyomást keltett átlövő poszton a frissen igazolt Kun Attila, a kezdeti bizonytalanság után elkapta a fonalat Ante Granic kapus is. Utóbbit a szurkolók tapsát is kiérdemelte lecserélésekor. Bátor játékkal rukkoltak elő fiataljaink. Laufer, Marcsek, Hidasi és Sebestyén is jelezte, lehet velük számolni a magas hőfokú bajnoki mérkőzéseken is.

Külön kell szólni Kiss Balázsról. A hálóőr a 48 percben foglalta el a kapunk előterét, ezt követően 11 percen keresztül „lehúzta a redőnyt” a gólvonal előtt. A fiatal kapus három büntetőt fogott, s ziccerek garmadát hatástalanította.

A mérkőzés utolsó fázisában feljavult a csapat mezőnyjátéka is: ízelítőt kaptunk egy-két Rahimic- Hadziomerovic támadáskombinációból, szélsőink indulásgóljaiból.

Összességében elmondható, hogy bár még akadozott a gépezet, de voltak biztató momentumok a csapat játékában. A képhez hozzátartozik, hogy a találkozóról hiányzott Győri Péter és a junior válogatott egyik meghatározó játékosa, Kovacsics Péter is. Nagy Zoltán, együttesünk első számú beállósa és védekező játékosa pedig sérülés miatt csak perceket töltött a pályán.

Ötven percig álltuk a sarat a nemzetközi szinten is jegyzett Csurgó ellen

Az előző bajnokságot negyedik helyen záró Csurgó tíz góllal verte a felkészülés legelején járó együttesünket. A tartalékos Sport 36 legeredményesebb játékosa az egy félidő alatt 8 gólt lőtt Szöllősi volt.

Kovacsics Péter junior válogatottbeli elfoglaltsága, Emír Rahimic ujjsérülése, Wéber pedig egyéb okok miatt nem léphetett pályára a Csurgón lejátszott első tesztmérkőzésünkön.
A hazaiak rövid idő alatt 8 gólos előnyhöz jutottak, ami elsősorban a kapus Mijatovic és a szélső Nagy Máté portfóliójába kerülhet bele a későbbiekben. 13:5-ös vezetést követően – különösen Szöllősi gólérzékenységének köszönhetően – a mi perceink következtek, ennek eredményeként a szünetben „csak” négygólos előnyt jegyezhettek fel csurgói oldalon.

A második játékrészben többnyire felváltva estek a találatok. Farkas Attila ekkor lehetőséget adott valamennyi bevethető játékosunknak, akik éltek a bizalommal. A próbajátékon lévő utánpótlás válogatott Kun Attila 4 góllal segítette csapatunkat, ugyanennyit lőtt a juniorból kiöregedett Hidasi Dániel is, mellettük Sebestyén Csaba védekezését emelték ki a szemtanúk.

A mérkőzés ezen szakaszát döntetlen közeli eredménnyel zártuk, sikerült 4-5 gólon tartani a különbséget.

A találkozó vége a Sótonyi-legényekről szólt, az utolsó 10-12 percet 10:4-re nyerték a Sport 36-tal szemben.

Az első heti edzésmunka zárásaként lejátszott mérkőzés több pozitív jegyet hordozott magában. Fegyelmezett játékunk ellenére azonban érvényesült a tapasztaltabb, nagyobb játékerőt képviselő hazai gárda erőfölénye.

Csurgói KK – Sport36-Komló 36-26 (18-14)
Csurgó, 200 néző V: Bóna, Miskei

Sport 36 – Komló: Selymes – Oszlár, Péter Szabó 5, Szögi 3, Nagy Z., Szöllősi 8, Laufer.
Csere: Granic, Kiss B. (kapusok) – Hadziomerovic, Sebestyén, Hidasi 4, Győri 2, Kun A. 4, Marcsek Vezetőedző: Farkas Attila

Csurgó KK: R. Mijatovic, Pallag, Balogh (kapusok), Pukhouski 2, Lele 4 (2), Megyeri 2, Gebhardt 1, Füstös 3 (1), Ostroushko 4, Döme, Mitrovic 1, Nagy 7, Csonka 1, Szöllősi 4, Ratajec 2, Pordán 3, Herbert, Oláh 2 (2), Borsos. Vezetőedző: Sótonyi László

Büntetők: 7/5 ill. 3/3
Kiállítások: 10 ill. 8 perc

A kék-fehérek legközelebb július 29-én, 17:30-tól játszanak edzőmérkőzést a sportközpontban a Csurgó ellen.

Iránból érkezett bosnyák átlövővel kezdte a felkészülést kézilabdacsapatunk

A kép előterében légiósaink Fotó: Péter Szabó Zoltán

Emir Rahimic személyében újabb légiós csatlakozott NB I-es kézilabdacsapatunkhoz. Farkas Attila együttese pénteken már Csurgón tesztel.  

Számottevő szurkolói érdeklődés kíséretében – egyelőre foghíjas kerettel – kezdte meg a felkészülést a küszöbön álló szezonra együttesünk. A megszokott alapemberek és a szárnyaikat bontogató fiatalok mellett új arcok is feltűntek a hétfői eligazításon.

A legújabb, hogy a korábban beharangozott beállós, Gafar Hadziomerovic (RK Konjuh) mellett további taggal bővült a bosnyák kontingens. Az előző bajnokságban még Iránban kézilabdázó – az azt megelőző esztendőben bosnyák gólkirályi címez szerző -  balkezes átlövő, Emir Rahimic egyéves szerződést kötött a Sport36-Komlóval. Rajtuk kívül már biztos, hogy az előző szezonban Boszniában légióskodó horvát Ante Granic kapus (Zrinjski Mostar) is felhúzza a kék-fehérek mezét.

Egy vargabetű után tért vissza Komlóra Sebestyén Csaba (Pécs), és nálunk robbanna be az élvonalba a tehetséges szélső, Kovacsics Péter (Csurgó), aki jelenleg utánpótlás-válogatottbéli elfoglaltsága miatt nem lehetett leendő csapattársai között.

A kerettel kapcsolatban Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató elmondta, hogy a baloldali lövő posztra még szeretnének igazolni egy védekezésben is használható játékost, kiszemeltek már vannak, döntés a napokban születhet.

Együtt készül a csapattal Laufer Gábor, Marcsek Gábor, Hidasi Dániel, Kiss Balázs, akik már tétmérkőzésen is bemutatkoztak a felnőttek között, és szorgalmasan végzi a feladatokat Ujvári László és Hoffmann József. Utóbbi fiatalok amennyiben meggyőzik teljesítményükkel Farkas Attilát a felkészülés folyamán, akkor csatlakoznak a felnőttek keretéhez.

A névszponzori szerződés is aláírásra került Fotó: Péter Szabó Zoltán

A Sport36 – Komló célja a bajnokságban a bennmaradás, amit alátámasztott a névadó szponzor kereskedelmi vezetője, Bódis Tamás is.

A komlói kötődésű üzletember elmondta, hogy olasz szállal is rendelkező cégük Közép-Európa legsokoldalúbb sportnagykereskedése. Lehetőségük volt egy első ligás együttes szponzorálására, természetesen kézenfekvő volt a komlói eshetőség. A Sport 36 évek óta együttműködik a komlói kézilabdacsapattal, ennek a korábbi kapcsolatnak a gyümölcse a névhasználat.

Az NB I-re kiéhezett szurkolók hamarosan a pályán is felmérhetik együttesünk erejét. Péter Szabó Dávidék ugyanis július 25-én Csurgón, 29-én Komlón csapnak össze somogyi riválisuk második vonalával, majd augusztus folyamán két találkozó (délelőtt és délután) erejéig a Vác vizitál városunkban. Későbbi edzőpartnerként pedig az ex-veszprémi játékosokkal – köztük Iváncsik Tamással – felálló Balatonfüred látogat a sportközpontba.

Egyelőre nem ismert a Sport36-Komló – Pick Szeged találkozó pontos időpontja.  A sportközpont foglaltsága miatt nem a sorsolás által meghatározott időpontban fogadjuk az EHF Kupát nyert dél-alföldi sztáralakulatot.

A Csurgóval kezd az NB I-ben a Sport36-Komló

Nem akármilyen menetelésbe fog a komlói kézilabdacsapat szeptembertől. Az immáron Sport36-Komló néven induló kék-fehérek három és fél hónap alatt 20 fordulót pörgetnek le az NB I-ben.

Szeptember első szerdáján a Csurgó KK vendégeként tér vissza az első osztályba Farkas Attila együttese, ám az első hazai bemutatkozásra vélhetően várni kell, mivel a második fordulóra kiírt Komló – PICK Szeged (09.07.) találkozó – a hagyományosan a sportközpontban rendezett – Komlóért Expó miatt vélhetően egy másik időpontban kerül megrendezésre.

A mérkőzésidőpontok egyelőre csak tájékoztató jellegűek. A menetrend:

1.forduló: Csurgó – Sport36-Komló (09.03.) 2. Sport36 – Pick Szeged (09.07.!!), 3. Cegléd – Sport36 (09.14.) 4. Mezőkövesd – Sport36 (09.17.), 5. a Komló szabadnapos 6. Balmazújváros – Sport36 (09.28.) 7. Sport36 – Balatonfüred (10.05.) 8. PLER – Sport36-Komló (10.12.) 9. Sport36-Komló – Orosháza (10.19.) 10. Gyöngyös – Sport36-Komló (10.26.) 11. Sport36-Komló – Tatabánya (11. 05.) 12. Sport36-Komló – Csurgó (11. 09.) 13. Pick Szeged – Sport36 (11. 16.) 14. Sport36-Komló – Cegléd (11.23.) 15. Sport36-Komló – Mezőkövesd (11.30.) 16. a Komló szabadnapos 17. Sport36-Komló – Balmazújváros (12.10.) 18. Balatonfüred – Sport36-Komló (12.14.) 19. Sport36-Komló – PLER (12.17.) 20. Orosháza – Sport36-Komló (12.21.) 21. Sport36-Komló – Gyöngyös (2015.02.08.) Tatabánya – Sport36-Komló (2015.02.15.)

A mezőny 12. csapata az MKB Veszprém, aki az alapszakaszt követően kapcsolódik be a magyar első osztály küzdelmeibe. Érdekesség, hogy az ifjúsági csapat más időpontokban játszik soros ellenfelével, mint a felnőttek.

Folytatódik a csapat megerősítése. Előbb Sebestyén Csaba (Pécs – korábban Komló), majd Kovacsics Péter (Csurgó) csatlakozott papíron az együttesünkhöz. (montázs: cskk.hu)

Új győztest avattak a komlói félmaratonon

Rekordszámú induló a komlói versenyen

A pécsi Éder Patrik nyerte a harmadik alkalommal megrendezett DÖKE Félmaratont. Az embert próbáló melegben 167 futó állt rajthoz Komló legnagyobb atlétikai sporteseményén.

A hagyományos félmaratoni távon 104 futó ért be a célba, illetve 14 váltó küzdött le a 21,097 kilométeres távot Komló-Magyarszék-Komló között. Az idén debütáló két rövidebb táv is népszerűnek bizonyult: a 12,2 kilométeren 11-en futottak be a célba, míg 24-en a 7 kilométeres távot teljesítették sikeresen.

A korábbi kétszeres győztes mezőtúri Berecz Lajos távollétében új bajnokot avattak a verseny hároméves történetében.  1 óra 21 perc 33 másodperces idővel elsőként a pécsi Éder Patrik vágott át a célvonalon, megelőzve a komlói Jakus Gábort. Az abszolút verseny harmadik helyét a kaposvári Csönge Helén szerezte meg.

A versenyen a komlói, pécsi versenyzők mellett többek között a fővárosból, Ceglédről, Balassagyarmatról érkezett versenyzők is rajthoz álltak.

 

Éder Patrik elsőségét nem veszélyeztették

Az eredmények:

Abszolút verseny: 1. Éder Patrik 1:21,33 (Pécs, egyesületen kívüli) 2. Jakus Gábor (Mecsek Maraton Team) 1:24,45 3. Csönge Helén (NGM G Produkt Kaposvári AC) 1:25,36 4. Kerekes Bukta 1:26,42 (Mecsek Maraton Team) 5. Somogyi Károly (BKV Előre) 1:32,07 6. Szatmári Adrienn 1:32,55 (FutaPécs SE)

Félmaraton váltó: 1. FutaPécs (Szuper József, Papp Ferenc) 1:32,28

12,2 km: 1.Horváth Zoltán (egyesületen kívül) 0:59,48

7 km: 1. Bencze Barna 8egyesületen kívül) 0:34,30

A verseny részletes eredménye a doke.hu weboldalon található meg.

Foci-napközi – felhívás

Felhívás a lakossághoz – vasárnap rajtol a DÖKE Félmaraton

Tisztelt Címzett!

Komló legnagyobb szabadidősport egyesülete (DÖKE) ügyvezető elnökeként írok Önnek. A DÖKE július 6-án futóversenyt (DÖKE-Félmaraton) szervez, melynek útvonala az Ön háza előtt is elhalad.

A futók július 6-án 9:00 órakor indulnak Komlóról és az alábbi útvonalon haladnak: Komló (Sportcsarnok – főút) – Mecsekjánosi (főút) – Mecsekpölöske (főút) – Magyarszék (főút) – Mecsekpölöske (bicikliút) – Mecsekjánosi (bicikliút) – Komló (Altáró utcából kiérve a Sportcsarnokig).

A résztvevők biztonsága és a rendezvény még sikeresebb lebonyolítása érdekében az alábbi kérésekkel fordulok Önhöz:

-          Amennyiben kutyát tart, fokozottan figyeljen arra, hogy 2014. július 6-án 9:00 és 12:00 óra között ne szökjön ki, ne keltsen pánikot a futók között!

-          Amennyiben autóval közlekedik a fenti intervallumban, kérjük fokozott figyelmét és türelmét!

-          Amennyiben ideje engedi, biztassa tapssal, szurkolással a futókat!

-          Amennyiben szeretne a futópálya még hangulatosabb kialakításához hozzájárulni, jelezze felém fenti elérhetőségeimen, hogy eljuttathassam Önhöz a rendezvény arculati elemeit (zászló, lufik)

Együttműködését előre is köszönöm!

 

 

Üdvözlettel:

   Balogh Bettina – DÖKE, ügyvezető elnök

 Komló, 2014. június 26.

Kézilabda:„Hadžiomerović iz Konjuha u mađarski Komloi” – bosnyák beállós Komlón

Az SCsport.ba című bosnyák portálnak nyilatkozott komlói lehetőségeiről Gafar Hadziomerovic. Mint ismert, a beállós a következő szezonban az NB I-be jutott kék-fehéreket segíti a bennmaradás kiharcolásában. A fiatal kézilabdázó egyéves szerződést kötött a Komlóval.

A sportoldal „Hadziomerovic a Konjuhból a magyar Komlóba” címmel jelentetett meg a közelmúltban írást, melyben a szerző a bosnyák bajnokság második helyén végző Konjuh legjobb játékosaként említi a beállóst, aki nem mellesleg nagyon jó szezont zárt.

„Boldog vagyok, hogy aláírtam a Komlóhoz, melyet nagyszerű csapatnak tartok. Több más ajánlatom is volt, de azt hiszem, hogy a legjobbat választottam a lehetőségek közül” – nyilatkozta Hadziomerovic az online újságnak.

A játékos hozzátette, hogy a magyar bajnokság évről évre egyre erősebb, ennek ellenére az első év célját, a túlélést, a bennmaradást, el fogja új klubja, a Komló érni, amihez reményei szerint tevőlegesen is hozzá tud tenni.

Egykori csapatának sok sikert kívánt a következő szezonra.Reméli, hogy nélküle is megnyeri a bajnoki címet.

A SCsport.ba a cikkben rámutatott arra, hogy Gafar Hadziomerovicnak remek teljesítménye folytán a bosnyák válogatottnál is felmerült a neve, ám Toromanovic, Vranjes és Burica mögött egyelőre még  nem került közel a tűzhöz, de tehetsége alapján eljön az ő ideje is a nemzeti csapatnál.

Déli áramlat érte el kézilabdacsapatunkat

A biztos háttér megteremtése kemény munkát igényel Fotó: Péter Szabó Zoltán

Bosnyák és horvát játékos csatlakozik júliustól az NB I-be feljutott kék-fehérek keretéhez.  

Bár még messze az NB I szeptemberi nyitánya, kézilabda-szakosztályunk vezetői gőzerővel dolgoznak együttesünk megerősítésén.

Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. igazgatója már korábban jelezte, hogy a magyar játékosok magas ára miatt – kényszerűségből – „déli áramlatban” gondolkodnak. Ennek már kézzel fogható bizonyítéka, hogy a napokban született kontraktus egy bosnyák és egy horvát játékossal.

A 26 éves horvát Ante Granic kapus és a 24 éves bosnyák Gafar Hadziomerovic – utóbbi beállós – az alapozás kezdetekor csatlakozik a kerethez. Granic személyében egy mérnök-informatikust igazolt a Komló, aki utóbbi időben elsősorban tanulmányaira összpontosított, de képességeiről sokat elmond, hogy az RK Metkovic együttesével a 2009/10-es szezonban az európai kupaporondon is megfordult. 2007-ben pedig részese lehetett a horvát juniorválogatott vb-menetelésének.

Gafar Hadziomerovic, a másodikszámú bosnyák alakulat, a zsivinicei RK Konjuh beállósa. A 195 cm-re megnőtt 24 éves játékos a nemzetközi kupákban összesen 16 gólt lőtt. Gafar jó eséllyel pályázik a katari vb-részvételre. Jelenleg a bosnyák válogatott 3-4. számú beállósa, remek komlói szezonjával nagy lépést tehetne ennek elérése felé.

Gafar Hadziomerovicra támadásban és védekezésben is nagy feladat vár Fotó::eurohandball.com

Egyelőre e két játékos tartozik az érkező oldalhoz, de további kiszemeltek is célkeresztben vannak. A távozók oldalán több név ismert: Gász külföldön vállal munkát, ahol kézilabdázni is fog. Az irányító Szappanos úgy döntött, hogy nem vállalja már az NB I pluszterheit, befejezi pályafutását. (Szappanos lőtte az eddig utolsó NB I-es gólunkat – a szerk.) A több játéklehetőség reményében vált klubot Liptai, aki a Pécs színeiben kezdi a 2014/15-ös szezont. Bizonytalan egyelőre Chalupa, Fata és Vajda helyzete, velük a szakosztályvezetés tárgyalásban áll, a további érkezőktől is függ sorsuk.

A keret korábbi tagjaival már megegyezett a klub a folytatásról.

A felkészülés július 21-én kezdődik, a csapatot a Farkas Attila- Kilvinger Bálint edzőpáros irányítja.

Szigeti Szabolcs elmondta, hogy az elsődleges cél egyértelműen a bennmaradás kiharcolása lesz a bajnokságban. Az NB I-es ritmus mihamarabbi felvételéhez segítséget nyújthatnak a már lekötött edzőmérkőzések, melyeken oda-visszavágós alapon a Váccal, a Balatonfüreddel és a Csurgóval mérkőzik meg a Komló Sport KC.

Tornát nyertek Bátaszéken a tinik

Tornagyőzelemmel zárták a versenyszezont a Komló Sport Kft. ifjú kosárlabdázói. Tini csapatunk Bátaszéken állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

II. Pünkösdi Torna, Bátaszék

Szekszárd – Komló 12 – 46 (3-14, 0+3-6+5, 4-12, 2-10)

Dobók: Sebestyén Réka 13, Kerekes Saci 9, Mészáros Vivien 5, Szabó Nikolett, Király Petra és Tóth Fruzsina 4-4-4, Földesi Lili 3, Reinhardt Kinga 2, Nagy Kincső, Pozsgai Veronika 1-1, Ács Ramóna, Horváth Kíra

Bátaszék – Komló 21 – 39 (0-4, 8+4-4+5, 7-18, 2-8)

Dobók: Sebestyén Réka 14, Szabó Nikolett és Földesi Lili 7-7, Kerekes Saci 4, Mészáros Vivien 3, Király Petra 2, Tóth Fruzsina, Horváth Kíra 1-1, Ács Ramóna, Reinhardt Kinga, Nagy Kincső, Pozsgai Veronika

Pap Vanessza edző értékelése: “Elmondhatatlanul büszke vagyok a lányokra! Az elmúlt hetekben erre a tornára készültünk, és mindenki vissza tudta adni azt, amit az edzésen megbeszéltünk, gyakoroltunk, kihozta magából a maximumot! Működött a csapatmunka, a gyorsindítások, helyezkedések, mindenki szívből kosárlabdázott! Szekszárd csapatában főleg fiatal lányok játszottak, így nálunk is a „Kenguru-korú” játékosok jutottak több játéklehetőséghez! A Bátaszék csapatát többnyire fiúk képviselték, de büszkeséggel töltött el, hogy az első perctől kezdve a mi lányaink uralták a pályát.

A torna legjobb komlói játékosának Szabó Nikolettet választották.