Felkészülés: tisztes helytállás a bronzérmes otthonában

10588462

Fotó: archív

A Balatonfüred vendége volt NB I-es kézilabdacsapatunk. Az előző szezonban bronzérmet szerző házigazdáknál Iváncsik Tamás és a Komlóval hírbe hozott Kovacsics is pályára lépett.

Balatonfüred – Sport 36 – Komló 30-23 (12-8)
Balatonfüred 200 néző V.: Horváth, Marton

Sport 36-Komló: Selymes – Oszlár 1, Péter Szabó 1, Szögi, Hadziomerovic 2, Szöllősi 9, Radjenovic 4. Csere: Kiss B, Granic (kapusok) Sebestyén 1, Nagy Z. Hidasi, Marcsek, Laufer, Kun 5

Farkas Attila: Komoly csapat ellen jól helyt álltunk, sok ziccert kihagytunk.

A hazaiak gólszerzői: Zdolik 7, Szöllősi 6 (1), Vilovski 5 (1), Bánhidi 3, Gábori, Faluvégi és Törteli 2-2, Németh, Juhász és Kovacsics 1-1.

Balatonfüredi részről Zdolik Bence volt a legeredményesebb, míg nálunk Szöllősi Bence 9-szer vette be a hazaiak kapuját. Érdekesség, hogy Bence testvére, Balázs hat gólt lőtt.

 

Labdarúgás: büntetőpárbajt nyert a Komló Bólyban

KBSKHorváth Gergő mesterhármasával szerezte első győzelmét a bajnokságban a Komló.

Megye I. II. forduló:
Bóly – Komló 0-3 (0-2)
Bóly, 60 néző, v.: Nagy Zsolt
Komló: Herbert – Dömény (Kalmár a szünetben), Halasi, Szabó K., Horváth (Molnár 80.p.) – Kiss (Szilágyi 85.p.), Barta, Vörös, Tukerics, Mészáros (Vágner 76.p.) – Kész (Dudar 66.p.)
Edző: Varga Balázs
Gólszerzők: Horváth Gergő 35.p., 37.p. büntetőből, 63.p. büntetőből
Sárga lap: Tukerics 30.p.
Kiállítva: Szabó K. 52.p. (második sárga lap után)
Nagyszerű labdarúgó időben, jó pályán fogadta a Bóly együttese a Bányászt a megyebajnokság 2. fordulójában. Valójában mindkét csapatnak ez volt a debütálása az osztályban, hiszen az első fordulóban halasztás miatt nem léptek pályára.

A Komló lépett fel támadólag, a Bóly egészen a 35. percig fegyelmezetten védekezett. Ekkor egy ívelt indítás után a védők között kilépő Horváth Gergő lőtt a hálóba.

Két perccel később újabb kiugrást követően a bólyi hálóőr elhúzta csatárunk lábát.
A 11-est Horváth Gergő értékesítette. Egy perccel később – szintén egy kiugratás után – 11-eshez jutott a Bóly. Jordanov büntetőjét azonban Herbert védte.

Az 52. percben megfogyatkozott a Bányász. Szabó K. második sárgalapja után mehetett idejekorán zuhanyozni. Ahelyett, hogy ez felhozta volna a hazaiakat, a második félidő közepén újabb büntetőhöz jutott a Komló. Ismét Horváth Gergő állt a kapu elé, s tovább növelte előnyünket.

Kézilabda: helyére tettük a Vác együttesét

vácJó játékkal vágtunk vissza a tízgólos vereségért a Vácnak. A Komló a 14. perctől vette át a vezetést, onnan már nem volt kérdéses a kék-fehérek győzelme.

Nem akármilyen ajánlólevéllel érkezett Zsiga Gyula együttese a komlói mérkőzésre. A két csapat váci találkozóján tízgólos hazai győzelem született, de még ennél is meggyőzőbb a Duna-partiak orosházi nemzetközi tornán elért eredménylistája:Váci KSE – Politechnika Temesvár 29-28 (15-17), Váci KSE – Balatonfüredi KSE 27-32 (17-15), Váci KSE – Ceglédi KK 35-25 (17-12) A bronzmérkőzésen a szerb bajnoki ezüstérmes ellen: Váci KSE – RK Radnicki Kragujevac 35-32 (19-19)

Felkészülési mérkőzés:
Sport 36-Komló – Váci KSE 35:28 (18-12)
Komló, 200 néző: V: Csányi, Zörgő

Sport 36-Komló: Granic – Oszlár, Szögi 2, Nagy Z., Hadziomerovic 2, Szöllősi 9, Wéber 2
Cserék: Selymes és Kiss B. (kapusok), Radjenovic 11/6, Rahimic 4, Péter Szabó Dávid 3, Sebestyén 1, Kun A., Győri 1, Laufer Edző: Farkas Attila és Kilvinger Bálint

A Vác legeredményesebb játékosa a 2007/2008-ban Komlón kézilabdázó Császár Ferenc volt 6 góllal.

Az első 15 perc az előzményeket igazolták. Már 5-2-re vezettek a vendégek. A félidő felétől a jó napot kifogó Granic kapus bravúrjai jó alapot adtak a felzárkózáshoz. Szöllősi keze többször elsült, a megítélt büntetőket Radjenovic halálbiztosan értékesítette. A 18. percben emberhátrányból is gólt szereztünk, ami arra késztette Zsiga Gyulát, hogy időt kérjen. Valójában ez sem segített, ahogy a második félidőben Kökény fellángolása sem.
Szöllősi és Radjenovic folytatta a gólgyártást, Granic helyére beállt Selymes pedig hasonlóan horvát kollégájához, többször is ziccerben mattolta a váciakat. Összességében – az NB I-es szezont is figyelembe véve – biztató komlói győzelem született.

 

Komló – Pécs: kilenc közte, de tizenhét is volt

 

Kun Attila biztatóan teljesített Fotó: Péter Szabó Zoltán

Kun Attila biztatóan teljesített Fotó: Péter Szabó Zoltán

Kijött az osztálykülönbség a felkészülési mérkőzésen. A megyei rangadón 9 góllal vertük ősi riválisunkat, a Pécset.
Azt leszámítva, hogy két hetesünk is kimaradt, kifejezetten motiváltan kezdte a találkozót a Komló. Hatos falunk közepén „ikertornyaink” (Hadziomerovic és Nagy Zoli) sáncmunkája vívott ki elismerést. S ha a húsdarálón át is verekedték magukat a vendégek, akkor Selymes állta útját támadóknak. A lecsorgó labdákból pedig Oszlár és Wéber szórhatta meg Jandó kapuját.

Felállt védelem ellen Rahimic sziporkázott, a találkozón végre igazolta bosnyák gólkirályi címének jogosságát.
Nagyszerűen mutatkozott be a komlói szurkolóknak – a Kovacsics Péter helyett érkezett, Bojan Radjenovic. A szerb utánpótlás-válogatott szélső előbb büntetőből, majd mezőnyből is eredményes volt, egyes vélemények szerint a belső posztokon is használható játékost igazoltunk. A 22. percben már tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, amit szünetig 8-ra tornázott le Németh Attila együttese.

A második félidő első felében továbbra is a Sport 36 irányított. A több déli játékost is foglalkoztató Pécs nehezen viselte a kiadós verést. A „kakaskodók” miatt többször is páros kiállítás fűszerezte a játékot. A 43. percben 30-13-ra vezettünk, ám azt követően mindkét gárda nagy vérátömlesztésen ment keresztül. Érkeztek a cserék, amiből a vendégek jöttek ki jobban, s végül 9 gólos komlói siker született.

Felkészülési mérkőzés:
Sport 36-Komló – Pécs 36 : 27 (18-10)
Komló, 300 néző: V: Kóbor, Csányi
Sport 36: Selymes – Oszlár 3, Szögi 2, Nagy Z. 1, Hadziomerovic 1, Szöllősi 1, Wéber 8
Csere: A. Granic és Kiss B. (kapusok), Péter Szabó D. 1, Sebestyén 1, Rahimic 9/1, Laufer, Marcsek1, Győri, Kun 2, Radjenovic 6/3 Edző: Farkas Attila és Kilvinger Bálint

Kiállításaink: 10p Hétméteresek: 8/5

Modern öltözőket kapott a Bányász

 Több mint 17 millió forintból felújították és korszerűsítették a Komló Bányász SK központi épületét. A legnagyobb részben TAO-pénzekből finanszírozott beruházást a napokban vehetik használatba a sportolók.

Európai körülmények között készülhetnek a következő szezonra a Komló Bányász sportolói, köszönhetően a napokban befejeződött felújításnak. Több mint 17 millió forintos ráfordítással megújult ugyanis a város sporttelep központi épülete: teljesen felújítottak öt öltözőt (a hazai és a vendég mellett három utánpótlás-öltözőt is), kicserélték a helyiségek elöregedett épületgépészeti berendezéseit, belsőépítészeti munkákat végeztek és az elöregedett padozat helyett is újat építettek be.

A nyár elején kezdődött felújítást az önkormányzat 5,2 millió forinttal támogatta, de a költségvetés legnagyobb része, mintegy 12 millió forint a társasági adóból származik. A vállalatok számára már több éve elérhető az a lehetőség, hogy befizetendő adójuk egy hányadát sportegyesületek támogatására ajánlják fel. A komlói cégek elkötelezettségének köszönhetően a Bányász korábban is sokat profitált ebből a lehetőségből, most pedig ezt a régóta esedékes beruházást is ezeknek a vállalkozásoknak a segítségével sikerült véghezvinni.

– Az önkormányzat a helyi sportélet és a KBSK elkötelezett támogatója volt mindig is, így nagyon örülünk minden beruházásnak, ami segít a fejlődést előmozdítani – mondta Polics József polgármester. – A mostani felújítás kiemelendő pozitívuma, hogy a város és a helyi cégek által felajánlott pénzből, komlói vállalkozók és szakemberek munkájával valósult meg, ezért joggal lehet rá büszke a város minden lakója.

Tízgólos vereség Vácott

Emír Rahimic 5 gólig jutott
Fotó: Péter Szabó Zoltán

 

Az NB I-ből kiesett Vác ellenfeleként lépett pályára a felkészülés közepén tartó kézilabdacsapatunk.

A gyorsabban, összeszedettebben kézilabdázó Vác nyerte a Sport 36-Komló elleni felkészülési találkozót. A Vác két komplett hatosában egykori NB I-es játékosok sora jutott szóhoz.  A kék-fehérek egyik meghatározó játékosa nem lépett pályára.

 Váci KSE – Sport 36-Komló 34-24 (17-11)

Sport 36-Komló: Granic – Oszlár 1, Rahimic 5, Péter Szabó Dávid 4, Hadziomerovic 3, Szöllősi 5, Wéber 1

Cserék: Selymes és Kiss B. (kapusok), Nagy Z. 1, Sebestyén, Kun A. 3,  Laufer 1, Marcsek, Hoffmann

A Váci KSE legjobb lövői Simányi 5, Császár 4, Munkácsi 3, Lendvay 3, Kökény 3, Pavlovic 3, Gyurina 3, Pál 2 voltak.

Zsiga Gyula együttesét előreláthatólag augusztus 22-én, 16:30-tól fogadjuk Komlón. A Pécs ellen elmaradt hazai edzőmérkőzés új időpontja augusztus 19. 18 óra.

Ismét közönségsikert aratott a Stefani Baranya Kupa

Remek hétvégét zártak az autósport helyi szerelmesei. Újfent fokozott érdeklődés kísérte Komlón és környékén a Stefani Baranya Kupa autóversenyt.

Kiváló idő, látványos autózás és sok-sok néző. Kell-e ennél több egy nagyszerű rallye-hétvégéhez?

Valamennyi feltétel adott volt a Stefani Baranya Kupa idei versenyhétvégéjén, hiszen népes mezőny gyűlt össze a hétvégi Rallye2-es és Historic versenyre, melyen az M-csoportban az ORB versenyzői is elindulhatnak.

A verseny a zobákpusztai prológgal kezdődött, majd nyolc gyorsasági várt a mezőnyre a Remeterét-Árpádtető, a Hetvehely-Golgota és a Golgota-Hetvehely szakaszon.

Szombaton némi izgalmat a Mitsubishivel autózó Amrein Tamás – Schmidt András kettős keltett. A bakonyai elágazás előtti balos kanyarból repültek a fàk közé, szerencsére a versenyzők ép bőrrel megúszták a balesetet.

Bukósisakot húzott Polics József, Komló polgármestere is, a városvezető egy Lada „anyósülésében” kapott ízelítőt a benzingőz világából. Bizonyíték, hogy jól „állta a sarat”: a vasárnapi eredményhirdetésen már ő gratulált a kategóriák helyezettjeinek – a sokszoros bajnok Tóth János társaságában.

Az összetett – és a meghívásos kategória versenyét az M1-ben rajthoz állt Ranga Péter – Baumhakl Kornél (Mitsubishi Lancer) páros nyerte a Botka Dávid – Mihalik Péter (Peugeot 207) és Trencsényi József – Verba Gábor (Ford Fiesta) duók előtt.

A Historic mezőnyében Váradi György – Laboncz László (Mercedes 230E) zárta a hétvégét az élen, 12 msp-cel megelőzve a Ford Fiestával versenyző – az idén a Historic EB-n is vitézkedő – Wirtmann – Barna duót.

A legkiélezettebb küzdelem a Rallye 2 mezőnyében zajlott, mely bajnoki futamnak is számított. A 38 célba ért páros közül Borbás Szabolcs Csáki Richárddal az oldalán (Mitsubishi Lancer) végzett az élen – a nyolc gyorsasági szakaszon 19,5 másodperccel volt gyorsabb az őket követő Horváth Balázs – Adorján Szabolcs (BMW E36) kettősnél.

Érdekesség, hogy a Rallye2  ranglistáját vezető Berényi – Pap (Honda Civic) kettős csak a kategória 7. helyén zárta a Stefani Baranya Kupát., míg az addig második Jobbágy Péter – Jobbágy Éva (Lada) mindössze a 10. lett.

Gyorsan kiesett a Magyar Kupából a Bányász

Balszerencsésen alakult az újjáalakult Bányász bemutatkozása.  A megye II-es bajnokságban vitézkedő szerencsiek 3-1-gyel jutottak a Magyar Kupában a 64 közé.

A szerencsiek szöglet utáni fejesgóllal szereztek vezetést, majd a 26. percben – egy ellentámadás után – már másodszor vették be kapunkat. Az 51. percben Kész révén szépítettünk, ám közel egyórai játékot követően a hazaiak egy távoli bombagóllal bebiztosították a továbbjutást.

MK Főtábla (128 között):

Szerencs VSE – Komlói Bányász 3:1 (2-0)

Szerencs, Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelep Vezette: Vitkai (Szilágyi, Takács)

Komlói Bányász: Bodnár Béla – Both Dávid, Dömény Gábor (Molnár Patrik 46’), Szabó Krisztián, Horváth Gergő (Szilágyi Márk 77’) – Kiss Patrik (Vágner Attila 46’) Kalmár Gergő, Vörös Martin Zsolt, Tukerics Ákos, Mészáros Tibor – Kész Tibor

Edző: Varga Balázs

Gólszerzők: Erdei Z. 11’, Gombos Á. 26’ és 61’ illetve Kész Tibor 51’

Szombaton rajtol Komló környékén a Stefani Baranya Kupa raliverseny

Sikondán, az Ambient Hotel&Aroma Spa-ban tartottak sajtótájékoztatót a 12. Stefani Baranya Kupa Rally szervezői. Markó Tibor a sajtó képviselőinek elmondta, hogy egy stagnáló időszakot követően ismét emelkedést mutat a résztvevők száma.

A 12. Stefani Baranya Kupa a rali kettő és a historic rali országos bajnokság soron következő állomása. A verseny pénteken egy teszttel kezdődik Bakonya mellett, szombaton pedig 17 órától a prológgal folytatódik Komló-Zobákpusztán. Utóbbi most is igen látványosnak, közönségcsalogatónak ígérkezik, hiszen a kör alakú, 1,1 km-es pálya jól belátható, így a nézők biztosan jól fognak szórakozni. Vasárnap aztán jön a lényegi rész, a három gyorsasági szakaszon (Hetvehely–Golgota, Remeterét–Árpádtető, Golgota–Hetvehely) összesen 85 km-es táv vár majd a résztvevőkre.

A program:

Szombaton a Prológ a leglátványosabb esemény, amit ezúttal is a Zobákpuszta – Vasas összekötő úton kialakított kör jellegű szakaszon bonyolítanak le a szervezők, üldözéses rajtoltatással. Az autózás 17:00h-kor kezdődik, a Historic mezőnnyel, majd a Rallye2-esek és végül a Rallye 1-es versenyzők rajtolhatnak el, mindegyik mezőnyben párosával, rajtszám szerint fordított sorrendben. A kizárólagos nézői útvonal Komló Pécs (6543 sz. út) felőli kijáratától, a nagy hajtűkanyartól induló, helyenként nem túl jó minőségű aszfaltút, amelyen 3,70km-t megtéve a Prológ leglátványosabb részéhez, a legendás hajtűkanyarhoz ér az érdeklődő, ahol viszonylag közel, az útpadkán parkolhatnak a nézők. Minden érdeklődő ingyenesen – és saját felelősségére – vehet részt a Prológon. Fontos, sem Zobákpuszta felől, sem Vasas felől nem lehet megközelíteni a Prológ helyszínét, ugyanis a pályától több km-re, messze kerülnek kialakításra a zárások, hiszen mindkét útszakasz a versenyzők által használt útszakasz, amelyek szabad átjárhatósága a verseny lebonyolításának alapfeltétele, ezért kérik a nézőket, hogy a fent említett irányból közelítsenek!

Vasárnap reggeltől estig zajlik a verseny. Két helyszínen, 3 féle gyorsasági szakaszt kínálnak. Mindkét helyszín klasszikus: Hetvehely – Golgota és Remeterét – Lapis – Árpádtető. Hetvehelyről Golgota irányába 2-szer, majd a nap második felében az ellenkező irányban is 2-szer lesz látható a mezőny. A szakasz három irányból közelíthető meg legkönnyebben: Hetvehely falu, Kővágótöttös (Golgota) felől a végpontok, míg Bakonya faluból a szintén ismert “bakonyai elág”, ahonnan pár száz méter sétával több nézőbarát hely is elérhető. Az árpádtetői szakaszon 4 alkalommal, és mindig a Remeterét – Árpádtető irányban lesz látható a mezőny. Ez a pálya is három irányból közelíthető meg a legegyszerűbben: Remeterét és Árpádtető irányából itt is a végpontok érhetőek el, azaz a rajt illetve, a másik oldalon a cél, a stop. A pálya szintén kedvelt része a Lapisi elágazás, a Pécsről, a Camping irányából érhető el. Minden esetben fontos, hogy a versenyre érkező nézők megfelelő és szabályos parkolót keressenek és találjanak, amivel sem a verseny menetét, sem a forgalmat nem zavarják. A szervezők kérik, hogy a nézők minden esetben tartsák be a sportbírók és a rendezők kéréseit, utasításait.

Szerencsen lép pályára először tétmeccsen a Bányász

Hosszú évtizedek NB-s szereplését követően a megyei bajnokság küzdelemsorozatára készül a Komlói Bányász futballcsapata.

 Varga Balázs edző irányításával napi két tréninggel készül együttesünk a bajnoki rajtra, ami azonban egy héttel eltolódik, mivel a Mohács elleni hazai derbit szeptember 10-én játssza le együttesünk. Így csak augusztus 24-én a Bóly otthonában debütálnak az osztályban Kalmár Gergőék. Ám addig is lesz tennivalója a kék-fehéreknek. Vasárnap – a Magyar Kupa főtábláján – a 64-be kerülésért lép pályára Szerencsen, ahol Varga Balázs élesben is tesztelheti a bajnoki rajtra készülő játékosait.

A játékoskeret véglegesítése a napokban várható – a baranyafoci.hu zuhanyhíradója már beszámolt a komlói játékosmozgásról.

 Ezek szerint (a lista nem hivatalos): érkező: Varga Balázs – edző; Mészáros Tibor és Horváth Gergő (Bátaszék), Tukerics Ákos (Szászvár), Szilágyi Márk (Szászvár) Távozó: Berdó Valentin (Szentlőrinc), Turi Tamás (Szentlőrinc), Tóth Adrián (Kozármisleny)

 A Komlói Bányász ellenfelei a Megyei I. osztályban: Beremendi ÉSK, Bogád SE, Bólyi SE, Geresdlaki Dózsa SE, Mohácsi TE, Ócsárd SE, PEAC, Pécsvárad SK, PVSK Labdarúgó Kft, Sellye VSK, Siklósi FC, Szászvári SE, Szederkényi SE, Szigetvári ZMSE, Villány TC

A Bányász hazai pályán először – a Komlói Napok keretében – a Pécsváradot fogadja. (09.06. 16:30)