Kilencgólos vereség a riválistól

Török nyolc gólja is kevés volt – Fotó: Péter Szabó Zoltán

A 10. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt be női kézilabdacsapatunk. A vendég Vörös Meteor már a szünetben négygólos előnyt szerzett, a vége kilenc gól lett. A Komló veresége ellenére továbbra is ötödik a kilenccsapatos mezőnyben.

Megyebajnokság 10. forduló:

Komló NKE -Vörös Meteor Pécs 21:30 (9:13)

Komló, Városi Sportközpont

KNKE: Török M.8, Jánosa K.6, Péter Szabó L, Nytrai A., Soós B. 2-2-2, Pethő E. 1, Balogh D., Vókó L., Kálmán R., Harmath V. Kékesi A. Edző : Bognár Norbert

A Komló Sellyén és Hosszúhetényben lép pályára még a bajnokság záró fordulóiban.

Sakk: az utolsó forduló dönt a kiesésről

Budapesten ültek sakkasztalhoz a Calamites-Komló csapat tagjai. A kiesés elkerüléséért, 6 pont megszerzésének reményében – a tavaly még NB I-es BEAC otthonában – azonban csak 5 pontot sikerült szereznie Csiszáréknak.

Nagy taktikai csata végén győzött női játékosunk Csiszár Viktória, mellette ezúttal Solty László hozta biztosan az egész pontot. Utóbbi szép győzelmet aratott sötéttel a francia védelemben.

A csapat doyenje Kádár Gábor a biztos döntetlen helyett vesztő állásba került, akárcsak csapatunk egyik éljátékosa, Iván Attila is. Többen a csapatvezető javaslatára inkább belenyugodtak a döntetlenbe és a fél pont több mint a nulla elvén hozták fel a csapatot.

Háromórai játék után még vezettünk is 3,5-2,5-re, de a vége ismét az ellenfélnek sikerült jobban. Fájó az eddig jól szereplő Németh Attila veresége is, hiszen döntetlen ajánlatot utasított el, majd a 6. órában vesztesként állt fel a sakkasztal mellől. Nagyon kellett volna az a fél pont, már csak azért is, mert a mezőnyből 3 csapat esik ki a bajnokság átszervezése miatt. Az utolsó forduló előtt szoros és kiegyenlített a mezőny, a 4-11. helyezett csapat bármelyike kieshet.

Csapatunk az utolsó fordulóban a 2. helyen álló Paks II. ellen játszik, és számítások szerint legalább 5 pontot kellene gyűjteni a biztos bennmaradáshoz. A riválisok egymással játszanak.

Ilyen nehéz meccs évtizedek óta nem volt csapatunk előtt, ami rendkívüli izgalmakat hozhat az április 27-ei komlói meccsen. A mérkőzés 11 órakor kezdődik a Vízmű éttermében.

 

Jegyzőkönyv: BEAC – Calamites-Komló 7:5

Komlói győztesek: Solty L. és Csiszár V.

Döntetlent ért el: Csiszár Cs, Karsa L., Amrein R., Iván Z., Kökény G. és Lovász M.

Az állás NB.I.B. Charousek csoport: 1. HÜSI SC 74 pont (már bajnok) 2. Paks II. 59 pont … 6. Calamites Komló 51,5 pont 7. Győr 50,5 pont 8. BEAC 50 pont 9. Tabán 49,5 pont 10. Szombathely II. 49 pont 11. Tata-Naszály 49 pont

További információkat a csapatról a www.komloisakk.hu  oldalon találnak olvasóink.

Egy győzelemre a döntőtől a PINKK

Kiváló második félidei játékával bravúros győzelmet szerzett a PINKK a Diósgyőr elleni elődöntő mérkőzésen. A két csapat pénteken 18 órától csap össze újra Komlón.

 Kosárlabda NBI. Rájátszás a 4 közé jutásért:

Aluinvent DVTK – PINKK 53-62 (8-11, 23-11, 8-16, 14-24)

Miskolc, 1300 néző V: Győrfi, Szabó G., Minár

A PINKK pontszerzői: Iványi 17/9, Tomlinson 17/3, Sarok 9, Holt 8, Ruják 4, Pascua 3, Kováts N. 3

DVTK legjobb dobói: Jansone 11/3, Tobin 11, Czank 8,

Fiatalosan nyert a Komló Noszlopon

Récsei Tiborné, Kovács Mirella., Krechl Panna. és Rétyi Virág

Nem okoztak csalódást fiatal pingpongosaink, Krechl Panna és Kovács Mirella is sokat tett a Komló idegenbeli sikeréhez.

Női NB I. 17. forduló

Gyepes-Noszlop – Komlói Bányász 2-16 

Győztesek: Récseiné 4, Rétyi 4, Krechl 3, Kovács M. 3 és a Récseiné – Kovács M., Krechl-Rétyi párosok

Hamar döntésre vitte a dolgot női asztalitenisz-csapatunk a sereghajtó Gyepes-Noszlop elleni idegenbeli mérkőzésen. A Dénes Timi nélkül felálló együttesünk gond nélkül szerezte meg a két pontot még úgy is, hogy a rutinos Récseiné mellett csak fiatalok kaptak lehetőséget. Récseiné és Rétyi Virág valamennyi találkozóját megnyerte, Krechl Panna és Kovács Mirella pedig csak egyszer kapitulált. Mindkettőjüket Pad Franciska verte meg.

Női csapatunk egyelőre negyedik, de továbbra is harcban áll a bronzéremért.

Egy híján 100 futó nevezett a Négy Évszak Futás 2014-es nyitó fordulójára

Fotó: doke.hu

Negyedik alkalommal indult útjára a DÖKE legnépszerűbb futóprogramja, a Négy Évszak Futás.

Mérsékelten tavaszias idő fogadta április 6-án a KBSK-pályára látogató futókat. A DÖKE immár 4. alkalommal meghirdetett, négy állomásból álló versenysorozatán a Minimaraton 2000 méter bizonyult a legnépszerűbb versenyszámnak, ugyanakkor a többi versenyszámon is szép számmal akadtak indulók, összesen 99-en.

A verseny leghosszabb versenyszámát, a Félmaraton negyedét (5.275 métert) 21 fő választotta. 31 fő döntött úgy, hogy a 2000 méteres Minimaratonon (is) összeméri gyorsaságát a többiekkel. A Maratonka 1000 méteres versenyszámánál 25-en sorakoztak fel a rajtvonal mögött, míg a legkisebbeknek rendezett Törp-maraton 400 méteres számára 22-en neveztek.

Az egyes távok kategóriánkénti 1-3. helyezettjeit az eredményhirdetésen érmekkel jutalmazták a szervezők. Ahogy a korábbi években idén is minden résztvevőnek megvan az esélye arra, hogy a négy forduló teljesítéséért járó egyedi díjra jogosult legyen, illetve hogy az összetett eredménylistán minél előrébb végezzen. Ennek a következő lépése a Négy Évszak Futás nyári fordulóján való részvétel.06.22-én, melyre mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Forrás: doke.hu

Gólok, pontok, másodpercek

Ismét az országos döntőben a gagarinos atléták

Atlétika – Baranya Megyei Diáksport Tanács szervezésében Pécsett rendezték meg a II-III-IV. korcsoportos iskolások megyei futóversenyét. A versenyen szép komlói siker született: az 5-6. osztályosok között a Gagarin Iskola fiúcsapata végzett az élen, ezzel bejutott az országos döntőbe. A csapat tagjai: Illés Levente, Papp Kristóf, Schuszter Ronald, Madarász Péter, Gál Patrik voltak. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott egyéniben Illés Levente, aki bronzérmet szerzett. A 7-8. osztályos korosztályban induló Schwarcz Botond a népes mezőnyben 6. helyezést ért el.

Kézilabda – Már a félidőben eldőlt az aranyéremre is esélyes Szentlőrinc elleni mérkőzése a megyebajnokságban szereplő női kéziseinknek. Jegyzőkönyv: Szentlőrinc KNKE 40-19   (21-10)  Komló: Vókó L. (k), – Pethő E. 1/1, Jánosa K. 4, Péter Szabó L. 4/1, Török M. 3, Kálmán R. 2, Soós B., Csere:  Balogh D. (k)- Nyitrai A. 3 Kékesi A. 2, edző: Bognár Norbert

A lányok 12 ponttal az 5. helyen tanyáznak a bajnokságban. A kék-fehérek csütörtökön 18.30-tól a Vörös Meteort fogadják a sportközpontban.

Sakk - A 9. forduló mérkőzéseivel befejeződött a 2013-14 évi megyei sakk csapatbajnokság. A Komlói Bányász tartalékcsapata nagyarányú győzelmet aratott az erősen tartalékos Karmin gárdája ellen, és a második helyen végzett. A bajnok DOZSÓ csak fél ponttal gyűjtött többet, mint a kék fehérek.

Sakk – Lánycsókon rendezték a sakkozók megyei diákolimpiáját. Komlóról 3 csapat nevezett, és valamennyien érmes helyen végeztek.  A szakközépiskolások – Viszolai Tamás, Kökény Soma, Cseresznyés Viktória felállásban – másodikak lettek. Szintén ezüstérmet szerzett a Szilvási Iskola Leipold Boglárka, Gungl Enikő és Tóth Jázmin összetételű alsós leánycsapat. Míg bronzérmet nyert a Leipold Tamás, Völgyesi Soma, Hajdú Norbert, Lovrencich Áron összeállítású szilvási felsős fiúcsapat.

 

Labdarúgás: 70 percig bírtuk – a vége 0-4 a Vidi II. javára

Korábban többen jártak meccsre

NB III-as csapatunk 70 percen keresztül állta a sarat Vítor Campelos együttesével szemben, aztán a vendégek meg sem álltak négyig.

  NB III Közép csoport, 23. forduló:

Komló – Videoton II  0-4 (0-0)

Komló, 70 néző v.: Szommer

Komló: Herbert – Dömény, Labát, Halasi, Korbuly – Nagy N., Kalmár, Vágner (Földvárszki 62.p.), Vörös, Szabó K. (Veszprémi 86.p.)- Berdó

Gólszerzők: Elek 70.p., Molnár 83.p., 86.p., Candé Muhammad Jousuff  91.p.

sárga lap: Vágner  53.p.

A mérkőzés első félidejében nem sok esemény történt. Bár a Videoton birtokolta többet a labdát nem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani kapunk előtt.

A gólcsend a 70. percben tört meg, ekkor egy szögletet, Elek Bence csúsztatott hat méterről a bal felső sarokba (0-1). A csereként beállt videotonos Molnár főszereplővé vált rövid időn belül. Három perc alatt kétszer is bevette Herbert Roland kapuját. A végeredményt pedig Mamadu a 91. percben állította be (0-4).

Mivel a közvetlenül előttünk álló Maglód győzelmet aratott, ismét 6 pontra nőtt a különbség a két csapat között.

Az elődöntőbe került a PINKK

Fotó: archív

A Sopron, a PEAC és a Diósgyőr után a PINKK is bejutott a kosárlabda-bajnokság elődöntőjébe. 61-44-es győri sikerükkel, összesítésben 2-0-val jutottak tovább Iványiék. Fotó: archív

Szoros első percek után, a játékrész második felében a vendégek két amerikai légiósa Holt és Kennedy villanásaival 7 pontos PINKK vezetéssel záródott az első szakasz.

Kováts Nóra büntetői és Lengyel Dalma triplája után 19-13-nál megálltak a csapatok a pontgyártásban. 21-17-nél Roberto Hernandez időkérését követően a félidő hajrája egyértelműen a pécsieké volt: Tomlinson két ziccert értékesített, míg a negyed végén Kennedy dobása talált a kosárba, amivel 10 pontos vendégvezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

A nagyszünet után  egy 10-0-s pécsi rohamot követően már 37-17-et mutatott az eredményjelző. Bár ezt követően a Győr is betalált, 30 perc után így 45-29-es állást regisztrálhattunk.

A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. A PINKK 15 és 20 egység között őrizte az előnyét és végül megérdemelt 61-44-es győzelmet aratott. A pécsiek ellenfele az elődöntőben a DVTK együttese lesz. Az első találkozóra szerdán, Miskolcon, a második összecsapásra pénteken, Komlón kerül sor.

Az elődöntő másik párharcában a Sopron a PEAC-Péccsel csatázik a döntőbe jutásért.

Női kosárlabda: a hazai pálya jó ómen kosarasainknak

Egy győzelem, egy vereség a mérlege a regionális bajnokságban játszó női kosárlabda-csapatunknak. Czukor János tanítványai a tavalyi bajnok Bátaszék elleni vereséget követően a Paks együttesét verték nagy különbséggel. Juniorjaink a PINKK-ZTE NB I-es találkozó előmérkőzéseként győztek a Zala Volán ellen.

Regionális Felnőtt Bajnokság, Tavaszi V. forduló

Bátaszék SE – Komlói Bányász 84 – 56 (28-31, 26-7, 12-10, 18-8)

Kalász János Sportcsarnok, Bátaszék, 50 néző Vezette: Ferencz, Domokos

Dobók: KAKÓCZ KATA 15/12, BALÁZSNÉ MITUK ERIKA 10, ROMÁN RÉKA 8/6, Miltner Szandra 4, Meszarics Réka 2

Csere: SZABÓ NÓRA 6, Klonfár Dóra 5/3, Györkös Adrienn 4, Perleczky Boglárka 2, Pap Vanessza, Csertán Csenge, Jéhn Hanga, Fóris Fanni

Regionális Női Bajnokság, Alapszakasz, Tavaszi, VI. forduló:

Komlói Bányász – Atomerőmű SE 90 – 54 (31-14, 16-12, 21-14, 22-14)

Komló, Városi Sportközpont 120 néző Vezette: Marcz, Szalóki

Dobók: CZUKOR-MÉSZÁROS ANETT 15/3, MILTNER SZANDRA 12, KAKÓCZ KATA 10/6, BALÁZSÉ MIZUK ERIKA 8, ROMÁN RÉKA 4

Csere: GYÖRKÖS ADRIENN 11, MESZARICS RÉKA 8, SZABÓ NÓRA 7/3, FÓRIS FANNI 6, KLONFÁR DÓRA 5, CSERTÁN CSENGE, PAP VANESSZA 2-2

Czukor János edző értékelése:

“Megtiszteltük ellenfelünket azzal, hogy 40 percig komolyan vettük a találkozót. A cserepadról remekül szálltak be az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok. Külön öröm a győzelem mellett, hogy minden pályára lépő szerzett pontot a mérkőzés során.”

Az alapszakaszban csapatunk lejátszott 12 mérkőzésből 5 győzelemmel várja a rájátszás küzdelmeit!

Juniorcsapatunk az utolsó, nagyon fontos mérkőzésén győzött a Regionális Junior Bajnokság VI. fordulójában.
Regionális Junior Bajnokság, VI. forduló
Komlói Bányász – Zala Volán TE 61 – 42 (24-7, 6-14, 14-9, 17-12)
Komló, Városi Sportközpont, 150 néző Vezette: Fleischmann, Szalóki
Komló: KAKÓCZ 21/6, MILTNER 15, SZABÓ N. 14, CSERTÁN, Ágh 2-2 Csere: Baksai 7, Topp, Perleczky, Kontli, Móczár, Martinek

A Nyugati Régió végeredmény:
I. Kanizsai Vadmacskák
II. Szombathelyi SI
III. Komlói Bányász
IV. Zala Volán TE

Kézilabda: kétszer számoltak a Győrre Komlón

Szöllősi megállíthatatlan volt – Fotó: Péter Szabó Zoltán

3-3-ig állták a sereghajtó vendégek a sarat a házigazdákkal, a 6. perctől azonban már csak egy csapat, a fehér-feketében játszó Komló „volt a pályán”. Már a 23. percben tízet számolt a lelkes publikum a Győrre, amihez Szöllősi Bence, a mezőny legeredményesebb játékosaként, 9 góllal járult hozzá.

Szünet után 21-8-ról fordultak az együttesek, és úgy tűnt a SZESE levonta az első 30 perc tanulságait. Tíz perc alatt 5 gólt lőtt Pauer Zoltán együttese, ám ezzel sem sikerült közelebb lopóznia ellenfeléhez. Sőt, rövid időn belül ismét beindult a komlói henger, aminek eredménye az lett, hogy az 54. percben már húszat számoltak a Győrre a szurkolók. Ekkor már valamennyi hazai játékos pályára léphetett Farkas Attila csapatában. A juniorok – Hidasi, Musitz, Kiss Balázs – jó teljesítményt nyújtottak, sőt még a védekező specialista Liptai is ötször vette be a vendégek kapuját. A győzelemmel továbbra is él a remény a feljebb lépésre.

NB I/B Nyugati-csoport 22. forduló

Komló Sport KC – SZESE Győr II. 41-21 (21-8)

Komló, 500 néző V: Murvai, Szilvási

Komló: SELYMES – Oszlár, Gász 2, Szögi 2, Nagy Z. 1, SZÖLLŐSI 13, Wéber 3

Csere: Kiss B. 8k), PÉTER SZABÓ D. 6/4, Győri 2, LIPTAI 5, Vajda 1, Szappanos 3, Hidasi 1, Musitz

Farkas Attila edző: Végig koncentráltan, kiegyensúlyozott teljesítménnyel, Selymes és Szöllősi extra teljesítményével nagy győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy a második félidőben a cserék is növelni tudták a különbséget.

A juniorok mérkőzésén:

Komló Sport – SZESE Győr II. 41-27 (24-15)

Komló, 200 néző

Komló: Kiss B. (k) – Hoffmann 2, LAUFER 5, BŐSZ G. 5, MARCSEK 6, HIDASI 13, MUSITZ 5

Csere: Bősz R. (k), ZUDER 2, Nagy G. 1, Székely, Gyenes

Kollai Tamás: Egy lépéssel előre – Balázs, Jó szerencsét!

A mérkőzés után búcsúztatták a csapattársak Musitz Balázst, aki külföldön vállal munkát.