Utcazene – Street Arts -programajánló

Ismét zenétől lesz hangos városunk főtere.

Augusztusban négy alkalommal tölti meg utcazene a Városház teret.  Szombatonként a térség előadói, művészeti csoportjai mutatkoznak meg az alkalmi közönségnek.

Augusztus 2-án 20 órától elsőként a Vörös Rezesbanda ad koncertet, majd a Mázai Bányász Fúvószenekar, egy héttel később a Jankó Bagázs, végül a Flamenco tánccsoport és a Carnavalitó együttes játszik a közönségnek.

A Közösségek Háza, a Komlói Színház és Komló Város Önkormányzata programsorozatára a belépés ingyenes.

 

Megválasztották a Siklósi Járás Szépét

Újabb résztvevőkkel bővült a Baranya Megye Szépe 2014 középdöntős mezőnye. Szombaton délután rekkenő hőségben mutatkoztak be a Siklósi Várban a járási szépségversenyre jelentkezett hölgyek.

Az illusztris környezetben a következő eredmény született meg: 1. helyen jutott tovább és egyben egy éven keresztül a Siklósi Járás Szépe cím birtokosa Kovács Vivien, az 1. udvarhölgy Vincze Dóra, a 2. udvarhölgy Meretei Molli lett.

A versenysorozat következő eseménye a Sellyei Járásban az Ormánság Szépének a megválasztása, Sellyén a Város Napján, a Dinnye Fesztivál keretén belül, melynek időpontja augusztus 2. 16 óra.

Ingyenes angol-német-ECDL – oktatás Komlón

Sikerrel zárult a komlói nemzetközi környezetvédő tábor

A tábor sikeres lebonyolításához a KBSK is hozzájárult.

Szigetvári lány sikere a megyei szépségverseny harmadik felvonásán

Szigetváron, a Vigadó épületében rendezték a „Baranya Megye Szépe 2014” harmadik elődöntőjét.

A Szigetvári Járási Szépségverseny volt a harmadik állomása a Baranya Megye Szépe 2014 sorozatnak.  A Clear Fashion Kft. által jegyzett versenyen a szigetvári illetőségű Hajdu Juliannát választották a járás szépének. A „Szigetvári Járás Szépe” cím birtokosa első helyen jutott a komlói középdöntőbe, melyet szeptember 7-én rendeznek a Városi Sportközpontban.

A győztes első udvarhölgye Fenyvesi Brigitta (a fotón jobb oldalt), míg a második udvarhölgy Szalai Vivien lett.

A versenysorozat következő eseményére a Siklósi Várban kerül sor. A Siklósi Járási Szépségverseny időpontja július 26. 16 óra.

A versenyre szeptember 1-jéig folyamatosan lehet jelentkezni www.baranyamegyeszepe.hu oldalon.

A 2014-es Megye Szépe Szépségverseny döntőjébe a járási előválogatásokról, és az elődöntő versenyekről lehet a középdöntőbe kerülni. A középdöntőből 15 versenyző jut a döntőbe +1 fő a közönség szavazatoknak köszönhetően.

Fedezzük fel a Mészégető-források barlangját! – programajánló

Fedezzük fel a Mészégető-források barlangját!

 2014. augusztus 2., szombat

 A Mészégető-források barlangja változatos szélességű, aktív patakos barlang, egyediségét az oldásos formák, vízesések adják, jellegzetessége a kőzet felszínét borító mangánkiválás okozta fekete bevonat. A kiépítetlen „vad” barlangban megtett túra hossza 400 m, a szükséges felszerelést a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság biztosítja a látogatók részére. A barlangtúrán 14 év felettiek vehetnek részt, 14-18 év közöttiek esetében írásos szülői engedély szükséges.

 A résztvevők létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges! A túra minimum 3 fő jelentkezése esetén indul.

Helyszín: Orfű, Mészégető-források barlangja

Program időtartama: 3-4 óra

Részvételi díj: 5300 Ft/fő
Hasznos:

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Gumicsizma viselete javasolt.

 

 Információ, bejelentkezés:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459

E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu

Felhívás kézműveseknek

Megnyitotta “kapuit” a környezetvédő tábor

Főhajtás a bányászhősök emlékfalánál

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, a Gagarin Iskola és a komlói szakiskola szervezésében megkezdődött a 28. Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő és Honismereti Tábor.

Szarka Elemér, a szervező civil szervezet elnökének és Fóris Zoltánnak, az egyesület alelnökének bevezetőjét követően hivatalosan is megkezdődött a közel 30 éves múltra visszatekintő környezetvédelmi tábor. Ahogy a köszöntőkből megtudtuk, az idei tábor a környezetvédelmi programok mellett honismereti, városismereti célokat is megfogalmazott.

A 13 belényesi, 13 kárpátaljai és 10 komlói fiatal, valamint kísérőik nemcsak környezetvédelmi őrjáratokon, intézménylátogatásokon vesznek részt, hanem mélyebben megismerkednek Komló és környéke építészeti, illetve természetföldrajzi érdekességeivel is.

A tábor nyitónapján a résztvevők koszorút helyeztek el a Bányász Emlékműnél található hősök falánál.

A tábor munkáját a Komló Város Önkormányzat, Komló Városért Alapítvány,  Fűtőerőmű Zrt, Mohács-Víz Kft. Komlói Üzemmérnöksége, Városgazdálkodási Zrt, Horvát és Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat, Tánczos és Társa Bt., Pásztó Csaba vállalkozó, PÉTÁV  Pécs,  Szigetvári Takarékszövetkezet,  PI-ER Technical Kft,  Mecsekerdő Zrt, Takács Nándor Zengővölgye Bt, KBSK, Városgondnokság, ART-INNOVA Kft, GESZ, Orfű Aquapark, Magyarhertelendi Termálfürdő, Közösségek Háza, Kópicz József támogatja.

Mecsekjánosi Falunap – programajánló

Környezetvédelmi tábor 28-adszor

Fotó: archív

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és a Gagarin Iskola szervezésében kezdi meg munkáját a hétvégén a Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő és Honismereti Tábor.

A tábor munkáját a Komló Város Önkormányzat, Komló Városért Alapítvány,  Fűtőerőmű Zrt, Mohács-Víz Kft. Komlói Üzemmérnöksége, Városgazdálkodási Zrt, Horvát és Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat, Tánczos és Társa Bt., Pásztó Csaba vállalkozó, PÉTÁV  Pécs,  Szigetvári Takarékszövetkezet,  PI-ER Technical Kft,  Mecsekerdő Zrt, Takács Nándor Zengővölgye Bt, KBSK, Városgondnokság, ART-INNOVA Kft, GESZ, Orfű Aquapark, Magyarhertelendi Termálfürdő, Közösségek Háza, Kópicz József támogatja.

A  résztvevőket fogadja Polics József polgármester. A 13 belényesi , 13 kárpátaljai és 10 komlói fiatal   a kísérőkkel, választmányi tagokkal együtt végez városszépítő  munkát. A fiatalok rendszergazda vállalkozásokat látogatnak és szakirányú ismereteket is szereznek, környezetvédelmi őrjáratokat tartanak, valamint ismerkednek Komlóval, a város intézményeivel.