87 gólt dobtak csapataink a Szigetszentmiklósnak

Tíz hely, 24 pont és két évtizednyi NB I-es tapasztalat volt a különbség a sportközpontban pályára lépő csapatok között. A Szigetszentmiklós mindössze a 2. perc végéig tudta megnehezíteni a házigazda Tom Trans dolgát.  

Péter Szabó Dávid gólját még kiegyenlítette a második percben Szekeres Örs, ám azt követően a komlói győzelmet már nem veszélyeztette semmi a Szigetszentmiklós elleni találkozón. 15-8-nál még egy lapáttal rátettek Kilvingerék. Zsinórban 8 gólt lőttek, ezzel 14 gólos előnnyel vághattak neki a második játékrésznek.

Papp László ekkor már a kevesebbet játszóknak is lehetőséget adott. Hosszabb időszakot tölthetett a pályán Chalupa, Vojkovics és dr.Balló, sőt a juniorok mérkőzésének hőse, Hidasi és Dénes is. A derékfájdalmakkal küszködő Nagy Zolit Liptai helyettesítette a találkozón. A beállós 4 góllal hálálta meg a bizalmat. A találkozón két szigetszentmiklósi játékosnak is felmutatták a piros lapot.

 Komlói BSK-Tom Trans – Szigetszentmiklósi KSK  39 : 25 (24:10)

500 néző Vezette: Horváth, Kosztend

 Komló- MÉSZÁROS – VOJKOVICS 5, KILVINGER 10, PÉTER SZABÓ 5, LIPTAI 4, Dömös 3, UJVÁRY 8

Cserék: Dr. Balló (k), Gász, Chalupa 3, Dénes, Hidasi, Szappanos Edző: Papp László

Papp László: Ez is megvolt.

 A forduló eddigi eredményei:

 Százhalombatta – FTC 34:23, Tököl – SZESE 23:26, Alba Regia – Ajka (-), FTC-PLER II – MKB Veszprém II. (-), Vác – Szentendre (-)  A Várpalota szabadnapos a fordulóban.

 

 Juniorok mérkőzésén: 

Komlói BSK-Tom Trans – Szigetszentmiklósi KSK  48 : 19 (25:9)

150 néző Vezette: Szabó, Szászfai

 Komló- BŐSZ R. – Hoffmann 4, HIDASI 11, LAUFER 5, PANDURICS A. 9, Dénes 6, Musitz 4 Cserék: SARKADI 3, Nagy G. 2, Gősz G. 1, Gyenizse 2, Balog 1, Székely

Kollai Tamás: Kellemes húsvétot!

Nem okozott gondot a középmezőnyhöz tartozó Szigetszentmiklós legyőzése a Kollai-legényeknek. A mindössze 9 fővel érkező vendégek nem tudták befolyásolni Hidasi és Pandurics gólpárbaját. A két komlói játékos együtt 20 góllal terhelte meg Simai kapuját.

A Tom Trans fiataljai 30 pontot gyűjtöttek eddig, s őrzik dobogós helyüket a tabellán.

Kevés szakember jelentkezett eddig a napelemeket gyártó üzembe

A legutóbbi testületi ülésen Bernhardt Imre, a napelemeket gyártó Solar Energy Systems Kft. ügyvezetője tájékoztatta a képviselő-testületet a Solar-beruházás állásáról.

 Az ügyvezető elmondta, hogy a csarnokrészből és fejépületből álló épületegyüttes szerkezete elkészült. A csarnokrész tetőpaneljeit már felhelyezték, jelenleg az oldalpanelek érkezését várják. Az irodákat, illetve szociális helyiségeket magába foglaló fejépület szerkezetkész, az alsó szint már szinte teljes egészében kialakult. Az épület várhatóan május közepére készül el.

A képviselő-testület által megfogalmazott kérdések többnyire az időpontokra és a munkaerő-felvétel helyzetére vonatkoztak. Bernhardt Imre arról tájékoztatta a testületet, hogy a jelenleg is folyik a munkaerő toborzása. Egyelőre 10 fő felvételére kerülhetett sor. Villanyszerelők jelentkezését várják a munkaügyi központban, mivel a felvehető szakemberek egyharmada áll csak rendelkezésre. Ők később a külső helyszíneken végzik a beszerelést.

A csarnokban dolgozó mintegy 70 munkatárs felvételére várhatóan a gépsorok augusztus végi megérkezésekor kerül sor. A tervek szerint októberben, a próbagyártást követően indulhat meg a tényleges termelés az üzemben.   

 

Szülői tájékoztató fórum az egyházi iskoláról

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓI FÓRUM AZ EGYHÁZI ISKOLÁRÓL

Komlói Színház- és Hangversenyteremben

 2012. április 11.( szerda) , 18 órakor

A tájékoztatón részt vesznek:

  • Cseke Gabriella, Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda igazgatója
  • Polics József, Komló város polgármestere
  • Sümegi József, Katolikus Egyház oktatási felügyelője

 

A program keretében a részt vevő előadók kimerítő tájékoztatást adnak az őket érintő, illetékességi körükbe tartozó témában, valamint készséggel állnak a szülők rendelkezésére, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

A programra sok szeretettel várunk minden szülőt és érintetett, aki első kézből kíván tájékozódni a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola egyházi fenntartásba adásáról!

 

Komló Város Önkormányzata

Polics József

polgármester

Közoktatási intézmények átszervezése a, civilek támogatása, pályázatok a fókuszban a testületi ülésen

Március 29-én tartotta Komló Város Önkormányzat Képviselő testülete soros ülését. A közel négyórás tanácskozáson 15 napirendi pont került a városatyák elé.

 Az ülés elején a napelemeket gyártó Solar Energy Systems Kft. munkahely-teremtési támogatását fogadta el a testület, melynek kapcsán beszámoló hangzott el a már zajló építkezés ütemezéséről, a leendő munkaerő felvételének kérdéseiről. (A témához kapcsolódó írásban részletesen foglalkozunk az ügyvezetői beszámoló részleteivel. – a szerk.)

A képviselő-testület döntése értelmében várhatóan 150 millió forintos pályázati lehetőség segítheti, a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását és integrációját. A program keretében közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási elemek kerülnek megvalósításra. A projekt támogatásának mértéke 100 %-os, az igényelhető támogatás összege legalább 45 millió, és legfeljebb 150 millió forint lehet.

A testület döntött a nem költségvetési szervek idei támogatásáról. Az elbírálásnál olyan komlói érdekeltségű civil, illetve más szervezetek élveztek előnyt, akik Komló városában a sport, a kultúra, az ifjúság, az egészségügy vagy a bűnmegelőzés terén hasznos tevékenységet folytatnak.

A pályázat odaítélésének feltétele volt, hogy az előző évben támogatásban részesült szervezetek megfelelő módon eleget tettek-e elszámolási kötelezettségüknek. Komlón idén kicsivel több, mint 21 millió forintos támogatási keretet osztottak szét, meghagyva mintegy 3,8 millió forint tartalékot. Ezzel együtt összesen 25 millió forint áll rendelkezésre a 2012-es rendezvények, alkotójellegű tevékenységek támogatására.

A 2012. szeptember 1-jén hatályba lépő nemzeti köznevelésről szóló törvény rendelkezései miatt az önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények átszervezéséről döntött a képviselő-testület. Ennek értelmében irányításilag összevont óvodai intézményegység kerül kialakításra, amely azonban változatlanul a hét feladat-ellátási helyen – Belvárosi Óvoda, Gesztenyési Óvoda, Mecsekjánosi Óvoda, Hunyadi utcai Óvoda, Tompa M. Utcai Óvoda, Szilvási Óvoda, Felsőszilvási Óvoda – várja az óvodáskorú gyermekeket.

Az átszervezés az intézmények dolgozóit közalkalmazotti jogviszonyuk és az óvodai feladat-ellátás tekintetében nem érinti, ugyanis a megalapításra kerülő óvodai intézményegység jogutód intézmény.

 A testület elvi állásfoglalásában elfogadta a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola egyházi kézbe adását. A város további egyeztetéseket folytat az egyház képviselőivel az átadás-átvétel kérdéseiről. Ezzel kapcsolatos hír, hogy a városvezetés és az egyház képviselőinek részvételével április 11-én, 18 órától lakossági (szülői) fórumra kerül sor a Komlói Színházban.

A képviselő-testület döntött a következő tanévben indítható első osztályok számáról. A Szilvási Nevelési-Oktatási Központ és Általános Iskola, a Kenderföld-Somági Általános Iskola és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola két, míg a Kökönyösi Oktatási Központ” Szakközépiskola Gagarin Általános Iskola három első osztályt indíthat a 2012/2013-as tanévben.

A grémium zárt ülésen foglalkozott a Komló-Víz Kft. taggyűlésének legutóbbi határozataival.

 

Eboltás időpontjai

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!

 

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az ebek veszettség elleni kötelező védőoltását a 164/2008. (XII.20.) FVM. rendelet, a védőoltással egyidejűleg az ebek kötelező féregtelenítését a 81/2002. (IX.4.) FVM. rendelet írja elő. A jogszabályok alapján a városban tartott 3 hónaposnál idősebb ebek 2012. évi veszettség elleni védőoltása és féregtelenítése kötelező.

 

EBOLTÁSI ÜTEMTERV:

2012.ÁPRILIS 16. HÉTFŐ: (Sikonda-Camping előtt 16.00-16.30 óráig), (Körtvélyes-Autóbusz forduló fölötti trafóháznál 17.00-18.00óráig), ÁPRILIS 17. KEDD: (Mecsekfalu-Klub ház előtt 16.00-17.00 óráig), ÁPRILIS 18. SZERDA: (Dávidföld-volt vásártér 16.00-18.00 óráig), ÁPRILIS 19. CSÜTÖRTÖK: (Fürst S.utca-bolt előtti buszmegálló 16.00-17.00 óráig), (Határtető-fedett buszmegállónál 17.00-18.00 óráig), ÁPRILIS 24. KEDD: ( Mecsekjánosi-Mázsaháznál Fő u.42-44. közt 16.00-17.00 óráig), (volt lőszerraktár-állattartó telepi útelágazásnál 17.00-17.30 óráig), ÁPRILIS 25. SZERDA: (Kisbattyán-bolt előtt 16.00-17.00 óráig),(MOM régi gyáránál-autóbusz fordulóban 17.00-18.00 óráig), ÁPRILIS 26. CSÜTÖRTÖK: (Somág-Attila utca elején buszmegállónál 16.00-18.00 óráig), ÁPRILIS 27. PÉNTEK:( Szilvás-Május 1. utcában lévő téren 16.00-18.00 óráig), MÁJUS 2. SZERDA( Víztorony dűlőben-Szántóföld sarkán a dombtetőn 16.00-17.00 óráig), (Berek utca-vásárcsarnok keleti oldalán 17.00-18.00 óráig), MÁJUS 3. CSÜTÖRTÖK: ( Újtelep-Tavasz utca bejáratánál 16.00-18.00 óráig), MÁJUS 7. HÉTFŐ: ( Zobák puszta-volt úttörő tábor kapuja előtt 16.00-16.30 óráig),( Anna-akna-élelmiszerbolt előtti téren 17.00-18.00 óráig), MÁJUS 8. KEDD: ( volt Zobák akna, Hóvirág u.-buszfordulóban 16.00-17.00 óráig), (Gesztenyés-presszó udvarán 17.00-18.00 óráig), PÓTEBOLTÁS: MÁJUS 9. SZERDA: ( Berek utcában a vásárcsarnok keleti oldalán 16.00-17.00 óráig)

Az OLTÁSSAL ÉS FÉREGTELENÍTÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK:

A Kisállat Egészségügyi Könyvet, vagy ha van, az Állatútlevelet szíveskedjen magával hozni az oltási helyre. Az oltás helyszínén fizetendő díjak: Veszettség elleni oltás: 3.500.-Ft, féregtelenítés: 100.-Ft/10 kg (az eb testsúlya alapján számítva), a Kisállat Egészségügyi Könyv pótlás: 400.-Ft.

Továbbá tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy ajánlatos a szabadba kijáró macskák veszettség elleni védőoltatása, melynek díja: 2.500.-Ft, féregtelenítés: 200.-Ft.

 

K o m l ó , 2012.március 19.

 Dr. Vaskó Ernő s.k.                                                  Dr. Kis Gál Árpád állatorvos  s.k.

címzetes főjegyző                                                   Tel.: 06-30/959-6939

Munkaerőt keres a Solar Kft.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS!

 

A SOLAR ENERGY SYSTEMS Kft. külföldi munkavégzésre az alábbi szakmákban munkaerőt keres:

 

-         villamos, vagy műszerész végzettségű szakembereket

-         villanyszerelőket

 

Az érdeklődők önéletrajzukat a Komlói Munkaügyi Kirendeltségre 2012. április 03-ig adják le.

 

MEGHALLGATÁS IDŐPONTJA: 2012. április 05. ( 10.00 óra) a Komlói Munkaügyi Kirendeltségen.

 

VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET!

 

                                                                  Polics József

                                                        országgyűlési képviselő

                                                                  polgármester

Erdélyi műemlékgrafikák – kiállítás

Húsvéti játszóház – ajánló

Pályázati felhívás – legelő megvásárlására

PÁLYÁZATI  FELHÍVÁS

 

 

Komló Város Önkormányzata nyilvános liciteljárás útján történő értékesítésre meghirdeti az önkormányzati tulajdonú,

 

 

Komlón a Batthyányi út mellett elhelyezkedő

0188/1 hrsz-ú, 3 ha 9070 m2nagyságú,

legelő művelési ágú külterületi ingatlanát

 Kikiáltási ár:                40 Ft/m2, azaz     1.562.800 Ft

 

A licit időpontja:           2012. április 20.

                                                               900  óra

 

A licit helye:                  Komló Város Polgármesteri Hivatala

I. emelet 123. szoba  (Komló, Városház tér 3.)

A pályázaton való részvétel feltétele a pályázati kiírás megvásárlása.

 

A részletes pályázati kiírás – a licit időpontját megelőző napig – a polgármesteri hivatal II. emelet 228. sz. irodájában 1.000 Ft-ért megvásárolható.

 

Együttműködési megállapodást írt alá Komló hátrányos helyzetűek felzárkóztatására

Hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkóztatása érdekében írt alá együttműködési megállapodást tizenegy település, köztük Komló Város Önkormányzata a Türr István Képző és Kutató Intézettel (TKKI).

A Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében dr. Köpeczi-Bócz Tamás, a TKKI főigazgatója és komlói részről Polics József polgármester szignálta a dokumentumot, mely lehetőséget ad az érintett települések és a TKKI szakembereinek közreműködésére, ami többek között pályázati források bevonásához, illetve szükség szerint az önkormányzat társadalmi felzárkózással kapcsolatos szakmai feladatainak ellátásához nyújt segítséget.

Dr. Köpeczi-Bócz Tamás a Mecsek-NET Televíziónak adott interjújában elmondta, hogy az együttműködés célja a hátrányos helyzetű emberek felzárkózásának elősegítése, a szegregált telepek szociális rehabilitációja, a település életébe történő integrációja, valamint az ott élő emberek életkörülményeinek javítása.

Ez azt jelenti, hogy az embereket vissza(be)vezessük a társadalmi gazdasági életbe. Munkalehetőségekhez juttassuk, a munkalehetőségre készítsük fel őket, a lakhatási feltételeik változtatásával pedig azt szeretnénk elérni, hogy képesek legyenek részt venni a társadalmi rendezvényeken – részletezte a program tartalmát a főigazgató.

Fontos eleme az együttműködésnek, hogy azokban a családokban, ahol a felnőttek képzéshez jutnak, ott a gyerekeket is segítsék abban, hogy jobb iskolai teljesítményük folytán, szakmát szerezhessenek.

Végső soron szeretnénk elérni, hogy ezek az emberek maradjanak a lakóhelyükön, segítsék a többieket is abban, hogy valóban egy élhető, szép környezetben élhessenek. Ezek a települések, akik aláírták az együttműködési megállapodást, elhivatottak ebben – fogalmazott dr. Köpeczi-Bócz Tamás.

 Komlón és Vajszlón már korábban elindult egy program, ami városunkban a Kazinczy utcában élőket érinti. Konkrét eredményeket is láthatók már, hiszen az ott lakók részt vesznek a környezetük rendezésében. Ha nem is szakmát, de egyfajta munkagyakorlatot tudnak szerezni. Ennek a tapasztalatait terjesztik ki egy most előkészített pályázati anyagban, melynek konkrét eredményei jövő tavasszal lesznek.   

A Dél-Dunántúli Régióban Komló és Pécs mellett Etyek, Gyulaj, Oroszlány, Sárkeresztúr, Sárosd, Siklósnagyfalu, Szalánta, Veszprém és Zákány vesz részt az együttműködésben.