Komlói kulturális sikerek a nyári fesztiválokon

Szép sikereket értek el júniusban a komlói kulturális élet szereplői. Az Őszirózsa Táncegyüttes, Wache Margit és a Fekete Láng is kimagaslóan szerepelt a fesztiválokon.

 Június elején, Keszthelyen rendezték meg az Országos Nyugdíjas KI MIT TUD döntőjét. A seregszemlén komlói sikereknek is tapsolhattak a résztvevők.

A rendezvényre a regionális döntőkön, középdöntőkön át vezetett az út. A több ezer egyéni illetve csoportos induló között az komló Őszirózsa táncegyüttes is részt vehetett, és végül ezüst minősítést szereztek. Az együttesnél is nagyobb sikert ért el Wache Jánosné, aki hangszeres kategóriában kiemelt arany fokozatot ért el.

 Független Előadó-művészeti Szövetség idén első alkalommal rendezte meg a FESZTáv elnevezésű pécsi minifesztivált, amelyen a Komlói Fekete Láng Egyesület a fesztivál fődíját vehette át.

A Zsolnay Kulturális Negyedben zajlott a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ, közismert hivatkozásuk: „függetlenek”) minifesztiválja, a FESZTáv, ahol a zenei és színházi nevelési programok és előadások mellett egy különleges, Pécsről szóló előadás is készült.

A Főszerepben a város! program keretein belül születő Uránszív c. összművészeti alkotásban résztvevők kitartó munkáját, kiemelkedő teljesítményét díjazta a zsűri.

Valamennyi szereplő kulturális küldetését, valamint a felkészülés alatt, illetve az előadás során megismert produkcióját összevetve a grémium úgy döntött, hogy 2012-ben a FESZTáv fődíját a 2008-as megalakulása óta több sikert is elérő Komlói “Fekete Láng” Egyesület hagyományőrző csoportja kapta.

Comments are closed.